Share
Astăzi, Biserica Ortodoxă sărbătorește minunea eliberării Apostolului Petru din temniță

Astăzi, Biserica Ortodoxă sărbătorește minunea eliberării Apostolului Petru din temniță

Într-o zi de 16 ianuarie, Biserica Ortodoxă sărbătorește cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru.
Sfântul Apostol Petru (Simon) s-a născut în localitatea Betsaida și s-a ocupat cu pescuitul. Era fratele Sfântului Apostol Andrei. Mântuitorul Hristos l-a chemat la apostolie mai întâi pe Sfântul Apostol Andrei iar apoi a venit și fratele acestuia, Simon( Petru).
Sfântul Apostol Petru a fost închis de regele Irod (Agripa), în timpul sărbătorii Azimelor (Paștele mozaic), în anul 42.
Eliberarea sa a fost descrisă în cartea „Faptele apostolilor”, cuprinsă în Sfânta Scriptură:
„Când Sfântul Apostol Petru a fost dus la temniță de împăratul Irod și era legat cu două lanțuri de fier, dormind el, noaptea între doi ostași, a venit îngerul Domnului și lovindu-l în coastă, l-a deșteptat și l-a scos afară, căzând de pe dânsul lanțurile cele de fier.”
Lanțurile cu care a fost legat Sfântul Apostol Petru și care au ros trupul său au luat puterea tămăduitoare iar cel ce se atingea de lanțuri se vindeca de boli și se sfințea.
Credincioșii din Ierusalim au păstrat lanțurile, până când patriarhul Iuvenalie le-a dăruit împărătesei Evdochia, Eudoxia, care era căsătorită cu împăratul Roman de Apus, Valentinian al III lea (424-455).

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu