Share
Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu: Urare de Anul Nou – să participăm la cât mai multe Sfinte Liturghii!

Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu: Urare de Anul Nou – să participăm la cât mai multe Sfinte Liturghii!

Anul Nou să aducă în persoana fiecăruia dintre noi pe omul cel nou, mai credincios, mai bun, mai înțelegători, mai iertători, mai aproape de Dumnezeu și de semeni. Să avem în minte cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur: „dacă voiești să ai vreun folos de la Anul Nou, mulțumește Domnului pentru anul care a trecut!”.

Să fim, așadar, cu mulțumire și recunoștință către Dumnezeu, să arătăm prețuire celor care sunt alături, iar persoanelor care le-am greșit mai mult sau mai puțin, să le cerem iertare.

Pe de altă parte, văzând timpurile pe care le trăim, poate cea mai potrivită și sfântă „urare” de Anul Nou ar fi aceea de a participa la cât mai multe Sfintele Liturghii, dar și la celelalte slujbe bisericești. Să ne spovedim și să ne împărtășim în mod responsabil cu Trupul și Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, Care, de aproape 2000 de ani, Se naște, săvârșește minuni, pătimește, Se răstignește, Înviază și Se înalță la Cer. Trebuie să fim conștienți de faptul că numai Sfânta Liturghie mai poate slavă omenirea!

La mulți ani, iubiți credincioși de pretutindeni!

Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu