Share
29 august – Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul; care este programul ierarhilor Maramureșului și Sătmarului

29 august – Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul; care este programul ierarhilor Maramureșului și Sătmarului

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este prăznuită anual pe 29 august. Este ultima mare sărbătoare din anul bisericesc, pentru ca pe 1 septembrie începe un nou an.

Potrivit creștinortdox.ro, ziua Taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul este o zi de post. Ni se cere sa postim in aceasta zi, pe de-o parte ca sa nu ne asemanam cu Irod, care din cauza ospatului fara masura a cerut ca Salomeea sa-i danseze si drept rasplata i-a oferit capul Sfantului Ioan Botezatorul, iar pe de alta parte, ca sa ne asemanam cu viata infranata a lui Ioan.

Cu acest prilej, sâmbătă, 29 august, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, va săvârși Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” Borșa Pietroasa, Protopopiatul Vișeu, cu ocazia hramului.

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, va săvârși Sfânta Liturghie la Schitul „Tăierea Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” Izvoare, Protopopiatul Sighet, tot cu ocazia hramului.

Lasă un comentariu