Share
24 decembrie – Ajunul Crăciunului, prilej de bucurie și rugăciune

24 decembrie – Ajunul Crăciunului, prilej de bucurie și rugăciune

Ajunul Crăciunului este ultima zi de post din Postul Nașterii Domnului. Acest post, care începe în 15 noiembrie și se încheie în ziua de 24 decembrie, ne aduce aminte de patriarhii si drepții Vechiului Testament, care au petrecut timp îndelungat în post și rugăciune, așteptând venirea lui Mesia, Mântuitorul lumii, potrivit creștinortodox.ro.

Nașterea Domnului este anunțată în lume de creștini prin colinde, primii care pornesc cu colindatul în ziua de Ajun fiind copiii și tinerii.

După noaptea de ajun, trei zile la rând, în toate bisericile se săvârșește Sfânta Liturghie. Din pricina bucuriei marelui praznic al Nașterii Domnului, s-a rânduit ca în perioada cuprinsă între Crăciun și Bobotează să nu se facă îngenuncheri și plecăciuni. Excepție fac însă canoanele primite de la duhovnic, săvârșite în taina camerei fiecaruia.

„Nașterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii lumina cunoștinței. Că întru dânsa cei ce slujeau stelelor de la stea s-au învățat să se închine Ție, Soarelui dreptății, și să Te cunoască pe Tine, Răsăritul cel de sus. Doamne, slava Ție!”.
Foto – doxologia.ro

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu