Share
10 autocare cu maramureșeni au fost la sfinţirea Catedralei Naţionale

10 autocare cu maramureșeni au fost la sfinţirea Catedralei Naţionale

Duminică, 25 noiembrie, PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și PS Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, au slujit în soborul de 60 de arhierei la slujba de târnosire a Catedralei Mântuirii Neamului.  Ei n-au fost singurii maramureșeni la acest eveniment.  Au mai venit 10 autocare din toate protoieriile, tineri din asociaţiile de tineret din protopopiate, Filiala Baia Mare a Asociaţiei Studenţilor Creştin Ortodocşi din România (ASCOR) şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Catedralei Episcopale Maramureşene (TOCEM). Lor li s-au adăugat cei care au ajuns la eveniment cu mijloacele proprii de deplasare.

”Cu vrerea Tatălui, cu lucrarea Fiului și cu săvârșirea Sfântului Duh, în anul Centenar 2018, a fost sfințit Altarul Catedralei Mântuirii Neamului sau Catedrala Națională, cu hramurile Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor) și Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României”- scrie în actul de sfințire.

”Sperăm ca peste trei ani să revenim la sfinţirea picturii în această catedrală” a spus Preafericirea Sa  Patriarhul Daniel.

Lasă un comentariu