Share
Reacție a parchetului județean: Metoda în Maramureș de facilitare și obținere a valorilor dorite de alcoolemie! A funcționat în 7 ani, bine de tot!

Reacție a parchetului județean: Metoda în Maramureș de facilitare și obținere a valorilor dorite de alcoolemie! A funcționat în 7 ani, bine de tot!

Reacție a parchetului județean: Metoda în Maramureș de facilitare și obținere a valorilor dorite de alcoolemie! A funcționat în 7 ani, bine de tot!

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice mai multe informații despre dosarul șmecheriilor cu alcoolemia.

Prin Rechizitoriul din data de 07 iulie 2022 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei C.M.C. – asistent medical principal la Laboratorul de Toxicologie din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Maramureş pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 – modificată și completată, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (10 acte materiale), favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin. 1 Cod penal, fals intelectual, prevăzută de art. 321 alin. 1 Cod penal şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, prevăzută de art. 275 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 şi alin. 2 Cod penal, a inculpatului D.I. pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000 – modificată și completată şi cumpărare de influenţă, prevăzută de art. 292 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr.78/2000 – modificată și completată, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal şi a inculpatului I.F.I. pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la dare de mită, prevăzută de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 290 alin. 1 Cod penal şi la art. 6 din Legea nr.78/2000 – modificată și completată şi complicitate la cumpărare de influenţă, prevăzută de art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 292 alin. 1 Cod penal şi la art. 6 din Legea nr.78/2000 – modificată și completată, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

„Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada august 2015 – august 2021, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, prin intermediul inculpatei F.L., inculpata C.M.C. a primit diferite sume de bani, în cuantum total de 33.000 lei şi de 800 euro, de la inculpații D.I. și I.F.I., precum și de la alte zece persoane, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, constând în alterarea probelor biologice de sânge, anterior prelucrării lor, în vederea obţinerii unor valori inferioare sau apropiate limitei prevăzute de legea penală (de 0,80 g/l) ale alcoolemiilor persoanelor susmenţionate şi atestarea necorespunzătoare adevărului a valorilor alcoolemiilor astfel modificate în buletinele de analiză toxicologică, întocmite în dosarele penale în care aceste persoane erau cercetate pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 336 alin. 1 Cod penal, în scopul împiedicării tragerii lor la răspundere penală sau pentru a le crea premisa obţinerii unei soluţii de amânare a aplicării pedepsei, cu consecinţa restituirii permiselor de conducere după un anumit interval de timp. În dosar, au fost efectuate cercetări față de un număr total de 19 suspecți/inculpați, iar până în prezent au fost încheiate acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru comiterea unor infracţiuni de corupţie (cumpărare de influenţă şi dare de mită), săvârşite în condiţiile menţionate mai sus, cu un număr de şase inculpaţi. Menţionăm că, trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

C.Ț.

Citește și

Anchetă Direcția Generală Anticorupție: Metoda în Maramureș de facilitare și obținere a valorilor dorite de alcoolemie! A funcționat în 7 ani bine!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu