Share
Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Stresul din viață, cum reușim să facem față, sfaturi esențiale! Cum ne adaptăm situațiilor, cu eficiență!

Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Stresul din viață, cum reușim să facem față, sfaturi esențiale! Cum ne adaptăm situațiilor, cu eficiență!

Psiholog Psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Stresul din viață, cum reușim să facem față, sfaturi esențiale! Cum ne adaptăm situațiilor, cu eficiență!

Adaptarea la situații grele și stresante poate fi un proces dificil, dar există câteva strategii pe care le poți folosi pentru a te ajuta să te adaptezi mai bine în astfel de situații. Iată câteva sfaturi:

Recunoaște și acceptă stresul: În primul rând, este important să recunoști că te afli într-o situație stresantă și să accepți emoțiile și reacțiile tale. Admiterea faptului că te simți copleșit este primul pas pentru a putea face față situației. Fii conștient de propriile emoții: Încearcă să îți înțelegi și să îți gestionezi emoțiile într-un mod sănătos. Poți folosi tehnici de relaxare, cum ar fi meditația, respirația profundă sau exercițiile fizice, pentru a-ți calma mintea și corpul.

Gândește pozitiv și dezvoltă reziliența: Încearcă să îți schimbi perspectiva și să găsești aspecte pozitive în mijlocul situației dificile. Dezvoltarea rezilienței te va ajuta să treci mai ușor prin momentele stresante. Încearcă să te concentrezi pe soluții și pe lucrurile pe care le poți controla în loc să te lași copleșit de ceea ce nu poți controla. Împarte-ți grijile cu alții: Discută cu prietenii de încredere, membrii familiei sau cu un terapeut despre ceea ce treci. Sprijinul social poate fi foarte benefic în momentele dificile și te poate ajuta să vezi situația dintr-o perspectivă mai echilibrată.

Stabilește obiective realizabile: Împarte situația stresantă în sarcini mai mici și stabilește-ți obiective realizabile pe termen scurt. În felul acesta, vei putea să avansezi treptat și să îți păstrezi motivația. Ai grijă de tine: În perioadele stresante, este important să îți acorzi timp pentru a te odihni, a mânca sănătos și a face exerciții fizice. Fii atent la nevoile tale și nu uita să îți acorzi o atenție specială. Caută soluții practice: În funcție de situația grea cu care te confrunți, încearcă să găsești soluții practice și să iei măsuri concrete. Fă-ți un plan și începe să acționezi pas cu pas pentru a îmbunătăți situația. Învață din experiență: Fiecare situație dificilă vine cu lecții și oportunități de creștere personală. Încearcă să analizezi situația și să înveți din experimente.

Psiholog Psihoterapeut CECILIA ARDUSĂTAN

Colaboratoarea noastră este activă permanent pe rețelele de socializare: Facebook (este pe contul personal: Cabinet individual de psihologie clinică şi psihoterapie Ardusătan Cecilia), Instagram (ardus.cecilia), TikTok (Ardus Cecilia), Youtube (Mind Fitness with Cecilia). Dați like, share, subscribe!

*Notă – rubrica este una săptămânală, așadar vă rugăm să ne semnalați care ar fi temele pe care le-ați dori abordate!

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu