Share
Protest semnificativ al cadrelor didactice din Maramureș

Protest semnificativ al cadrelor didactice din Maramureș

Protest semnificativ al cadrelor didactice din Maramureș!

Acțiunile de protest ale angajaților din învățământul maramureșean se intensifică și, după cinci zile de grevă generală, membrii Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) ies în stradă, anunțând pichetarea Prefecturii. Manifestarea va avea loc luni, 29 mai, între orele 11 și 12, și va reuni peste 500 de membri SLI MM din întreg județul.

”Până în prezent, toate negocierile dintre reprezentații federațiilor sindicale și Guvern au fost tratate cu superficialitate de către decidenți dovedind, cu impertinență, faptul că Educația și nevoile școlii nu sunt prioritare. ”Ofertele” Guvernului nu corespund la niciuna dintre revendicările noastre, ci aduc soluții de-a dreptul umilitoare pentru angajații din învățământ. În consecință, rămânem în grevă generală până la abordarea cu seriozitate și responsabilitate a fiecărui punct din lista de revendicări. Mai mult, hotărâți și solidari, ieșim în stradă, pentru a atrage atenția, încă o dată, asupra faptului că Educația merită respect!”, a declarat prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.

Pentru prima dată din 2005 încoace, luni, 22 mai 2023, în sistemul de învățământ preuniversitar, s-a declanșat greva generală, principalele revendicări fiind, pe scurt: recăpătarea statutului social, salarii decente pentru activitatea desfășurată, investiții în baza materială, eliminarea birocrației, combaterea agresiunilor din învățământ. ”Greva aceasta nu e numai despre salarii, e un semnal de alarmă că lucrurile nu mai pot continua ca și până acum. Dacă vom rămâne uniți, suntem convinși că putem restarta sistemul de învățământ, spre binele tuturor, pentru viitorul acestei țări”, a conchis prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM. În Maramureș, procentul de participare la grevă este de 83%. Participă la această acțiune de protest alături de membrii de sindicat și angajații neafiliați, mai arată oficialii SLIMM.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. dascăl pensionar

    S-a procedat greșit de foarte mulți ani. Unii mereu am scos bani din buzunar pentru material didactic, pentru înfrumusețarea sălilor de clasă, pentru formarea noastră profesională etc. Mă întreb dacă croitoreasa își duce de-acasă mașină de cusut și ață? Strungarul își duce strungul? Mereu ne-am gândit la copii și părinți. La noi se gândește cineva? Cine n-a muncit nici măcar o zi, are pensie socială 1125. Un dascăl, care s-a pensionat în urmă cu câțiva ani, după 43 de ani la catedră , să se bucure că are 2000 lei? Rușine celor care dau mereu plocoane celor care nu muncesc și nu-i vad pe cei ce-și umplu buzunarele dormind sau bătând din palme!

    Răspunde

Lasă un comentariu