Share
Prima arestare a Protecției Animalelor din Maramureș

Prima arestare a Protecției Animalelor din Maramureș

Prima arestare a Protecției Animalelor din Maramureș!

A fost chinuit, a strigat, iar polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor l-au auzit și l-au salvat. Prima măsură de arest preventiv din județul Maramureș pentru încălcarea normelor privind Protecția Animalelor

Bărbatul de 44 de ani, care a fost reținut de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș, fiind reclamat că ar fi exercitat, în mod periodic, asupra unui exemplar canin, acte de violență, a fost prezentat în cursul zilei de azi, la Judecatoria Baia Mare.

Pe numele acestuia a fost dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea infracțiunii de schingiuirea animalelor, faptă incriminată de Legea nr. 205 din 2004 privind Protecția Animalelor. Pentru exemplarul canin a fost emis ordin de plasare în adăpost, acesta fiind predat către o asociație pentru protecția animalelor.

Astfel, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor atrag atenția tuturor deținătorilor de animale cu privire la obligațiile pe care aceștia trebuie să le respecte, de a avea un comportament lipsit de brutalitate față de animale, de a asigura condițiile elementare necesare scopului pentru care sunt crescute și de a nu le abandona și/sau izgoni. Conform legii este interzisă aplicarea relelor tratamente și cruzimi asupra animalelor, așa cum este prevazut în Legea nr. 205 din 2004 privind Protecția Animalelor. În cazul în care sunteți martori la comiterea unor astfel de fapte, sesizați, de îndată, polițiștii maramureșeni, în vederea luării măsurilor legale care se impun. Pe această cale, mulțumim cetățenilor care apelează la ajutorul polițiștilor maramureșeni pentru combaterea săvârșirii de fapte improprii asupra animalelor, în vederea sancționării și pedepsirii conform legii, a celor care le încalcă, arată oficialii IPJ Maramureș.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu