Share
Pot cursurile online să ofere informații și cunoștințe cu adevărat valoroase?

Pot cursurile online să ofere informații și cunoștințe cu adevărat valoroase?

Fiecare schimbare în industrie necesită recalificare. Uneori sunt suficiente câteva cărți sau tutoriale, uneori se aleg studiile pe cont propriu, căci foarte multe informații sunt disponibile pe internet. Dar trebuie recunoscut faptul că popularitatea cursurilor online este atât de mare, încât alegerea celui mai potrivit, a celui mai valoros, necesită adesea mult efort.

Desigur, se știe de mult timp că merită să te concentrezi pe propria ta dezvoltare. Cunoștințele și experiențe sunt ceva ce nimeni nu îți poate lua. Acum, oamenii trăiesc într-o epocă în care tot mai mulți caută noi oportunități de învățare. Din ce în ce mai mult, angajatorii încurajează sau chiar solicită angajaților să-și dezvolte cunoștințele, îmbunătățindu-și calificările. Un webinar sau un curs online oferă mari oportunități în alegerea subiectului de formare și este extrem de practic.

Este uimitor că există o mulțime de oportunități de a participa la traininguri și cursuri online  interesante, în funcție de nevoile sau interesele fiecăruia.

Curs online sau unul tradițional?

În ultimii ani, dezvoltarea tehnologiei a fost incredibil de rapidă. Conexiuni la internet din ce în ce mai bune, computere și telefoanei performante cu funcții din ce în ce mai noi la care mulți nici nu   s-ar fi gândit în urmă cu câțiva ani.

Cu toate acestea, există încă oameni care aleg cursuri tradiționale. De ce? Răspunsul pare simplu, dar nu complet evident. Deși multor oameni le este frică să recunoască acest lucru, pur și simplu acordă mai multă încredere în curs, unde au contact direct cu profesorul sau alți participanți, unde vor primi confirmarea finalizării cursului „în mână”.

Cum îți dai seama dacă un anumit curs îți va oferi cunoștințe valoroase?

Răspunsul la această întrebare nu este atât de simplu. Deci la ce ar trebui să fii atent? Un curs valoros oferă, în primul rând, cunoștințe teoretice și accesul la materiale specializate și structurate.

Înregistrările video și audio sunt, de asemenea, o propunere interesantă. Fiecare lecție ar trebui să fie specifică pentru a facilita dobândirea cunoștințelor, ceea ce va permite trecerea la a doua parte a antrenamentului, care este reprezentată de partea practică.

Exercițiile sunt o parte foarte importantă a cursului, deoarece practica permite efectiv dobândirea cunoștințelor enunțate în teorie. Datorită exercițiilor, se vor putea stăpâni abilitățile individuale.

Și nu în ultimul rând, merită menționate cele mai evidente avantaje ale cursurilor online:

  • economisirea timpului;
  • posibilitatea de a învăța de acasă sau din orice alt loc;
  • există acces la subiecte mai extinse;
  • nu există limite de ora/ date pentru cursuri;
  • un curs bine pregătit va oferi rezultate concrete.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu