Share
Piața agroalimentară din Sighetu Marmației va fi revitalizată

Piața agroalimentară din Sighetu Marmației va fi revitalizată

Autoritățile sighetene demarează procedurile pentru revitalizarea pieței agroalimentare din municipiu, iar pentru început vor vota în Consiliul Local studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici.

Conform proiectului, noua piață va avea 7 clădiri, care vor fi dotate cu cele necesare comerțului. Se preconizează că aceasta va fi finalizată în termen de 30 de luni.

”Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local din 30 ianuarie 2024 va intra proiectul de Hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico economici aferenți proiectului de „Regenerare urbană prin revitalizarea pieței agroalimentare din municipiul Sighetu Marmaţiei”.

Amenajarea acestui obiectiv cu funcțiunea de piață agroalimentară, face parte din Strategia de dezvoltare durabilă privind serviciile și spațiile comerciale propuse, conforme cu standardele europene actuale privind dezvoltarea localităților din mediul urban și cu reglementările din Regulamentul Local de Urbanism aferent Planului General de Urbanism al localității.
În acest sens se propune realizarea unui spațiu adecvat desfășurării activităților de comerț agroalimentar, astfel încât micii producători din zona să-și poată comercializa produsele într-un mod organizat și controlat.

Noua piață agroalimentară va fi formată din 7 clădiri, destinate utilizării în funcţie de specificul activităţii de comerţ desfăşurat:

– cafenea/snack bar (C1),
– clădire administrativă şi comercială (C2),
– măcelării şi spaţii de depozitare (C3),
– lactate şi gelaterie (C4),
– panificaţie şi grupuri sanitare (C5),
– module pentru legume fructe, respectiv flori și arbori (C6, C7) tip “hală metalică” parțial deschisă, cu posibilitatea de închidere cu panouri culisante, cu rame metalice și policarbonat, cu regim de înălțime P+M, P+E sau P.

Se propune, de asemenea, amenajarea incintei, astfel:

– realizare împrejmuire de protecție a incintei pe trei laturi;
– asigurarea unui acces auto și pietonal facil, cu o circulație perimetrală (pentru aprovizionare, evacuare a deșeurilor și intervenții în caz de necesitate);
– asigurarea locurilor de parcare pe strada Mihai Viteazu;
– amenajarea unei platforme betonate acoperite pentru pubele;
– amenajare spații verzi”, transmite primarul Vasile Moldovan.

Fiecare clădire va fi dotată conform specificului activităţii desfăşurate (frigidere, vitrine frig pentru prezentare, mese şi scaune etc). Climatizarea spațiilor se va realiza cu ajutorul ventiloconvectorilor, iar alimentarea cu agent termic se va realiza prin centrale termice pentru fiecare clădire în parte. Prepararea apei calde menajere se va realiza cu ajutorul acelorași centrale termice. În vederea acoperirii unei părți din consumul de energie electrică, se propune echiparea obiectivului cu o instalație de producere a energiei electrice din sursă solară fotovoltaică cu o putere instalată de 23 kW.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu