Share
Pentru dezvoltarea turismului: O comună din Maramureș își extinde rețeaua electrică cu scopul de a suplimenta numărul de spații de cazare

Pentru dezvoltarea turismului: O comună din Maramureș își extinde rețeaua electrică cu scopul de a suplimenta numărul de spații de cazare

Vești bune vin din Bârsana, unitate administrativ-teritorială declarată Stațiune Turistică de Interes Local. Administrația locală a decis extinderea rețelei electrice în comună, pentru a susține realizarea de noi pensiuni.

Asigurarea serviciilor de utilitate publică sunt o condiție esențială pentru dezvoltarea durabilă a unei zone. Pentru că începând cu anul 2018 Comuna Bârsana este atestată ca Stațiune Turistică de Interes Local, necesarul de intreprinderi și spații de cazare trebuie suplimentat, au explicat autoritățile.

„În acest sens, am inclus noi suprafețe de teren în intravilanul comunei Bârsana, unde nu existau construcții, prin Noul Plan Urbanistic General al comunei, pentru cuprinderea în aceste zone a tuturor serviciilor de utilitate publică. Zonele cuprind terenurile limitrofe Drumului Județean 185 (Spre Văleni – Cornul Gruiețelor – Șesu Custurii – Valea Vălenilor) și Drumul Județan 186 (Spre Nănești – Gura Brezăii – Sub Piatră)”, a explicat Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

Până în prezent, s-a realizat rețeaua de alimentare cu apă, iar recent a fost semnată autorizația de construire pentru Extinderea de rețea electrică de distribuție publică în zonele menționate mai sus, respectiv către Nănești și către Văleni. „Pentru completarea listei de priorități în ceea ce privește utilitățile publice, derulăm toate demersurile necesare pentru proiectele de Rețea de canalizare menajeră și stație de epurare, precum și Înființare inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Bârsana”, a punctat Teodor Ștefanca.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu