Share
Oameni frumoși și adrenalină la maximum la cea de-a XIV-a ediție a evenimentului ”Raliul Zăpezii Maramureș”

Oameni frumoși și adrenalină la maximum la cea de-a XIV-a ediție a evenimentului ”Raliul Zăpezii Maramureș”

În perioada 15-17 februarie s-a desfășurat cea de-a XIV-a ediție a evenimentului ”Raliul Zăpezii Maramureș”. Un eveniment  sportiv de off-road, dedicat pasionaților de întreceri auto, care a avut un real succes în toate edițiile de până acum. Cursa s-a desfășurat pe DJ 109F, drumul care leagă Cavnic de Strâmbu-Băiuț.

„Raliul Zăpezii” este organizat împreună cu NSM Motorsport, sub egida F.R.A.S.

Această ediție a avut la start 25 de echipaje, din care 16 mașini și 9 SSV-uri, dotate atât cu anvelope cu cuie, cât și fără cuie. Clasa Rally și clasa Just for fun (J4F) fiind formate din trei categorii fiecare.

Proba de debut a cursei este ca în fiecare an cea de noapte, probă la care majoritatea echipajelor creează mult spectacol (lumini impresionante, derapaje controlate), dar și timpi competitivi care stabilesc ordinea de start pentru următoarea zi. Anul acesta ziua secundă a cursei a fost încărcată de probe, având trei urcări pe ruta Cavnic-Băiuț și două urcări pe ruta Băiuț-Cavnic, însumarea timpilor oferind mai apoi pozițiile în clasament.

Echipajul format din Szilárd Kánnár și Viktória Horváth s-a clasat din nou pe locul întâi în clasamentul general, urmați de Zoltán Garamvölgyi și Antal Takács, podiumul fiind completat de Miklos Csaba și Horn Albert.

Cosmin Crăciun s-a înscris cu un Duster Pick-up de la Romturingia și a suferit o nefericită dar spectaculoasă izbire la ieșirea dintr-un viraj deosebit de periculos, din care a scăpat nevătămat și s-a clasat pe locul patru la J4F fără cuie.

Impresionarea publicului nu constă doar în viteza și eficiență, ci și în frumusețea unui autovehicul clasic, precum modelul Volvo P121 Amazon, pilotat de Andrei Vlad și Feher Daniel, care prin prezența sa a cucerit inimile tuturor.

Prima apariție la Raliul Zăpezii a echipajului format din Jan Hnidka (Slovacia) și František Macháček (Cehia) la bordul uni Can-Am X3 i-a clasat pe locul șase la clasa Rally.

Anul acesta a început o nouă tradiție a cupei transmisibile inscripționată cu toți câștigătorii celor XIV ediții. Pentru că și de această dată au câștigat Szilárd Kánnár și Viktória Horváth, cu siguranță vor reveni în forță și la anul.

„Raliul Zăpezii ediția XIV s-a încheiat cu aplauze și succes răsunător! Împotriva tuturor dificultăților precum temperaturile ridicate pentru această perioadă a anului și nesiguranța participanților în ceea ce privește starea traseului înzăpezit, s-a organizat o ediție de excepție împreună cu NSM Motorsport.

Totul a fost posibil pentru că Directorul Tehnic al Raliului Zăpezii, Claudiu Mureșan, este un savant al zăpezii. Se spune că un magician nu își vinde secretele așa că nu vom ști niciodată cum a creat și a menținut un traseu înzăpezit cu strat intact de gheață cu 12 grade la soare.

În a XIV-a ediție a sa, Raliul Zăpezii a devenit mai mult decât o cursă. Oamenii minunați care revin în număr tot mai mare în fiecare an, din diverse țări Europene, au creat experiențe de neuitat și amintiri pe care le vor povesti din generație în generație.

Echipa Raliul Zăpezii a fost copleșită de emoții și onorată să împărtășească aceste momente care transcend evenimentul în sine, cronometrul, detaliile tehnice. În doar 3 zile de eveniment , am avut parte lacrimi de impresionare, bucurie, chiar șoc.

S-au celebrat două zile de naștere surpriză, în prima seară la cina de grup, cu mult fast și un tort în formă de tractor verde și alt tort clasic, dar foarte bun! Toată lumea a cântat și au aplaudat sărbătoriții, amuzându-se de tractorul verde pe care urmau să-l ia ca desert.

S-au creat noi relații și conexiuni între oameni din diverse țări precum Slovacia și Ungaria, aceștia găsind un punct comun, dorința de a reveni în fiecare an la Raliul Zăpezii pentru a concura amical și a se relaxa în ciubăr, după acest traseu foarte dificil din punct de vedere tehnic, după cum a relatat chiar Zoltán Garamvölgyi leaderul clubul colaborator Garilla Racing.

Am păstrat pentru final cea mai emoționantă și memorabilă întâmplare de la Raliul Zăpezii ediția XIV-a. E greu de pus în cuvinte ce înseamnă pentru noi dar îi felicităm pe Szilárd Kánnár și Viktória Horváth pentru că s-au clasat din nou pe locul întâi în clasamentul general. Momentul culminant a fost când Szilárd Kánnár a îngenunchiat în fața partenerei sale Viktória Horváth și a cerut-o de soție. Cu imaginea de fundal a SSV-urilor câștigătoare aliniate în spatele acestora, Viktória a spus DA!

Familia Raliul Zăpezii le mulțumește tuturor oamenilor minunați care sunt alături de noi și împreună cu ei creștem de la an la an”, transmit organizatorii evenimentului.

Felicitări tuturor!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu