Share
O acțiune de amploare și în aria județului Maramureș: Toamna vine cu verificări importante, la toate construcțiile hidrotehnice, cu rol de apărare!

O acțiune de amploare și în aria județului Maramureș: Toamna vine cu verificări importante, la toate construcțiile hidrotehnice, cu rol de apărare!

O acțiune de amploare și în aria județului Maramureș: Toamna vine cu verificări importante, la toate construcțiile hidrotehnice, cu rol de apărare!

Lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor sunt în stare bună de funcționare, arată reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST), care au în aria de acoperire Maramureșul.

În această perioadă, au avut loc mai multe acțiuni de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județele Maramureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj. În momentul actual, sunt verificate construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Cluj. Aceste verificări sunt coordonate de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională “Apele Române”.

Iată care este scopul acestor acțiuni! „Pentru ca populația să beneficieze de protecție în cazul producerii inundațiilor, starea tehnică şi funcţională a digurilor, a barajelor și a acumulărilor este extrem de importantă. De asemenea, lucrările de regularizare a cursurilor de apă şi modul în care sunt întreţinute secţiunile de scurgere a apei pot aduce beneficii directe riveranilor, mai ales în perioadele cu debite și niveluri ridicate. Totodată, verificările de toamnă ne ajută să realizăm inventarul stocurilor de materiale şi mijloace de apărare, esențiale în intervențiile operative în caz de inundații. Comisiile mixte sunt formate din specialiști ai Administrației Naționale Apele Române, ai Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, ai Sistemelor de Gospodărire a Apelor, ai Instituţiei Prefectului din fiecare județ, ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență și ai filialelor teritoriale din cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare și Romsilva”, arată Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABAST.

Obiectivele din județul Maramureș:
-Barajul Strâmtori-Firiza;
-Barajul Bodi-Ferneziu (deținător – Ocolul Silvic Municipal Baia Mare);
-Lucrările hidrotehnice de pe cursurile de apă Lăpușel la Remetea Chioarului, Bârsău în Șomcuta Mare, Cisla la Borșa, Tisa la Crăciunești și la Teceu, Iza la Sighetu Marmației și la Oncești-Nănești și Vișeu la Petrova;
-Verificarea la nivelul Comitetelor municipale, orăşeneşti şi comunale pentru situaţii de urgenţă a modului în care au fost afişate în locuri publice semnificaţia codurilor de culori pentru avertizările meteorologice şi hidrologice/ verificarea modului în care au fost reactualizate planurile locale de apărare pentru perioada 2022-2025: Primăria orașului Șomcuta Mare; Primăria Bistra; Primăria Borșa.
Verificarea stocurilor de materiale și mijloace de apărare existente: Centrul de interventie rapidă Sighetu Marmației – SGA Maramureş; Magazie Vișeu de Sus – SGA Maramureş.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu