Share
Noutăți legate de circulație: În Baia Mare la Catedrala Ortodoxă este al nouălea semafor pietonal care va fi montat! Modificări la magazin universal Maramureș!

Noutăți legate de circulație: În Baia Mare la Catedrala Ortodoxă este al nouălea semafor pietonal care va fi montat! Modificări la magazin universal Maramureș!

Noutăți legate de circulație: În Baia Mare la Catedrala Ortodoxă este al nouălea semafor pietonal care va fi montat! Modificări la magazin universal Maramureș!

Modificări esențiale de circulație în Baia Mare! Erau opt acum sunt nouă semafoare cu atingere manuală destinată pietonilor care sunt ori vor deveni funcționale în viitorul apropiat.

Începem lista noastră de schimbări însă cu parcarea de la McDonalds. Aici se va schimba sensul. Consilierul local Bogdănel Gavra a formulat o solicitare care a fost și agreată de comisia de sistematizare a circulație. S-a schimbat sensul în parcare pentru cei care merg la McDrive. „Se va intra din partea cu Maramureșul și se va ieși pe cealaltă parte. Nu se va mai aștepta atât de mult”, arată pentru DirectMM.ro Grigore Tomoiagă, șeful Biroului Rutier Baia Mare.

Dar asta nu ste nici pe departe cea mai importantă modificare de trafic din Baia Mare, în perioada aceasta. Avem acum nu opt, ci nouă semafoare cu atingere manuală care vor fi ori sunt deja montate în oraș, în zone delicate. Aceste semafoare pietonale sunt foarte importante pentru fluidizarea traficului, condiția necesară fiind corelarea lor cu celelalte semafoare fie pietonale, fie rutiere, pentru a genera ideea de undă verde. Altfel le avem degeaba. Dar haideți să sperăm că vor fi corelate curând. „Da, am avut opt, vom avea nouă, cu cel de la Catedrala Ortodoxă Sfântra Treime. Sunt trei funcționale acum, pe Podul Viilor și cele două de pe strada 22 Decembrie, Vor fi funcționale și celelalte. La Catedrală vorbim despre trecerea de pietoni de pe bulevardul Republicii. Evident că ele vor fi corelate cu celealte semafoare pietonale și rutiere. Dorim ca traficul să se desfășoare în mod civilizat”, arată pentru DirectMM.ro Grigore Tomoiagă.

Desigur că situația rutieră din orice oraș generează oricând diverse neajunsuri. Spre exemplu, am sesizat, așa cum facem de obicei, autorităților, faptul că există unele probleme în unele zone din oraș. Noi am făcut deja o listă! Spuneți-ne și voi în mesaje și comentarii unde ar mai trebui lucrat pentru ca circulația în Baia Mare sau teritoriu să se desfășoare adecvat!

C.Ț.

9 Comentarii în această postare

 1. Erdei Gheorghe

  De ce nu se aplica legea celor care o încalcă duminica si cu ocazia altor sarbatori religioase pentru parcare cu încălcarea legii in zona noii catedrale?

  Răspunde
  • Zona Valea Rosie, liceul de Arta! E inacceptabil sa îți gasesti mai mereu ieșirea din curte blocată, și sa nu poti ajunge la serviciu la timp, din cauza faptului ca unii părinți considera ca trebuie dus copilul pana in clasa cu mașina. Nu se mai poate așa ceva. Nimeni nu intervine in zona asta, străzi și curți blocate veșnic de părinți relaxați. Pt situațiile acestea cine ia măsuri? Poliție rutieră nu este niciodată, pt a-i împiedica sa mai urce pe strada cu mașina, educație si respect nici nu mai cerem ca nu avem cui.. din păcate. Inadmisibil!

   Răspunde
 2. Mețac zâna

  Pe strada Monetăriei sâmbătă și duminică cu începând cu data de 26 sept an curent este închisă circulația în Centrul vechi.
  Strada fiind fără trotuare este circulată intensiv și în cursul săptămânii .
  Viața noastră și a copiilor și părinților noștri vârstnici este pusă în pericol, folosind acestea stradă devenind sosea principala și evitând semafoare etc .Deci suportam o săptămână de trafic intens cu viteze mari chiar daca există un indicator de a reduce viteza la 30km/h – acum nici sâmbătă și duminică nu avem siguranță, liniște și pace.
  Vă rugăm să luați în serios ce scriu deoarece noi cei care locuim aici am ajuns la limita suportabilității și sigur vom căuta soluții …

  Răspunde
 3. Stramaturaru Adrian

  Pe strada Grănicerilor, unde este magazinul Ferma Zootehnică ar trebui să fie o trecere de pietoni. În această zonă este singurele 2 magazine care deservesc oamenii din zonă . Este vorba de magazinele Ferma Zootehnică și La doi pași. Foarte multă lume își riscă viața traversând strada neregulamentar, dar ca și opțiuni au foarte mult de ocolit.

  Răspunde
  • Intersectia Bd. Republicii cu str. Transilvaniei, chiar langa liceul cu program sportiv. Teroare de iesit de pe transilvaniei in republicii pe timpul zilei

   Răspunde
 4. Manu Mircea

  Bune semafoarele!Mai buna ar fi respectares legilor(cine ar trebui sa o urmareasca? Sa o impuna!)Vezi cum se respecta stationarea pe strada ingusta ex Dacia .Vezi parcarea pe prima banda.Vezi parcarea pe trotuare.Si mai vezii pe cei care inchid ochii (sau chiar aproba!)

  Răspunde
  • Buna dimineata,daca vorbim de fluidizarea traficului,ar trebui luata in considerare intersecția străzii Dumbravei cu strada M.Eminescu.Nu se face nimic de ani de zile acolo,toate mașinile de pe centura,adică Dumbravei, trebuie să cedeze trecerea tuturor mașinilor care vin din toate cele trei directii.Culmea,exact strada cea mai aglomerată nu are nici o prioritate.Cred ca ar trebui luata in discutie această situație nelalocul ei.Sa mai spunem ca zona aceasta de intrare în oraș e un dezastru rutier,strada M.Eminescu e in lucru de 3 luni, se lucreaza groaznic,e mereu decapata si spartă,si nu se lucreaza,firma respectiva este aleasa pe criterii dubioase,după cum lucreaza.Dorim sa putem circula in siguranta si sa nu ne spargem mașinile în fiecare zi.Sunt două aspecte care ne deranjează zilnic,speram sa putem vedea un rezultat.

   Răspunde
 5. Pe Bd. București după Dorna îunde a fost Proges. Acolo este foarte periculos, dacă mergeți cu troleibuzul și doriți să mergeți la brutărie trebuie săvă întoarceți la trecerea de pietoni, dar problema este că foarte puțini șoferii îți dau prioritate, accelerează la 60-70 Km direct de la semafor, trebuie să aștepți până când senatorul de la Dorna este verde pentru pietoni, altfel nu poți trece!

  Răspunde
 6. Îmi cer scuze pentru greșelile de ortografie, mă încurcă autocorectarea de la telefon!

  Răspunde

Lasă un comentariu