Share
Nouă șansă la viață: Din județul Maramureș un bărbat a salvat alți trei români, ca urmare a unui transplant de organe recent. Iată toată povestea aceasta aici!

Nouă șansă la viață: Din județul Maramureș un bărbat a salvat alți trei români, ca urmare a unui transplant de organe recent. Iată toată povestea aceasta aici!

Nouă șansă la viață: Din județul Maramureș un bărbat a salvat alți trei români, ca urmare a unui transplant de organe recent. Aici iată toată povestea aceasta!

Transplantul înseamnă Viață! Alţi trei pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant datorită gestului altruist făcut de o familie, din nou, în Baia Mare.

Este vorba despre un pacient diagnosticat din pcate în moarte cerebrală la Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia Mare a cărui familie și-a dat acordul în acest sens. „Mulţumiri şi profund respect familiei unui pacient, diagnosticat în moarte cerebrală la Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opriș” Baia Mare care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe şi a acorda altor oameni necunoscuţi o şansă la viaţă. Durerea acestei familii s-a transformat într-o minune şi şansă nesperată pentru alţi oameni, pentru alte familii care suferă alături de rudele lor aflate pe listele de aşteptare. În aceste zile atât de dificile, gestul familiei şi efortul echipelor medicale, ne obligă să fim profund recunoscători faţă de toţi cei care aduc speranţa pentru viaţă, care se luptă pentru viaţa semenilor lor.

Dedicarea echipei ATI şi de coordonare transplant de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Dr. Adriana Stoicovici–kdp şi Dr. Andrei Mureșan – coordonator transplant, prima verigă din acest sistem complex al transplantului, a făcut posibil să apară speranţa în sufletul altor 3 oameni. Astfel, în zorii zilei de sâmbătă, 5 februarie, s-a încheiat prima prelevare de organe de anul acesta la spitalul din Baia Mare. De asemenea, apreciem implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea şi dezvoltarea Programului Naţional de Transplant. Intervenţia de prelevare a ficatului a fost realizată de echipa chirurgicală a Instititului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, iar prelevarea rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop. Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale centrelor de excelenţă din București și Cluj, aducând o nouă şansă la viaţă prin transplant hepatic și renal pentru alţi 3 pacienţi. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă. Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem, fără alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu-l cunoşti prinde putere şi trăieşte!”, arată reprezentanții Agenției Naționale de Transplant. Trebuie să aratăm că a devenit o obișnuință ca în cea mai mare unitate medicală din Maramureș să se efectueze transplanturi fapt care și salvează acum multe vieți din țara noastră.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu