Share
Nord Stream: Poliţia germană îşi mobilizează pe mare ”toate forţele disponibile” (ministru)

Nord Stream: Poliţia germană îşi mobilizează pe mare ”toate forţele disponibile” (ministru)

Poliţia germană patrulează în Marea Nordului şi Marea Baltică cu „toate forţele disponibile” după exploziile care au avariat gazoductele submarine Nord Stream provenind din Rusia, a afirmat vineri ministrul german de interne, Nancy Faeser, transmite AFP, arată hotnews.ro.

„Luăm în serios ameninţările actuale şi ne protejăm”, a declarat Nancy Faeser pentru jurnalul Sueddeutsche Zeitung.

Unităţile de poliţie, în special elicoptere şi forţele speciale maritime, dispun de „capacităţi speciale pentru a interveni în situaţii periculoase”, a adăugat ministrul.

Gazoductele Nord Stream, care au fost închise de la sfârşitul lunii august, au fost artere cruciale pentru a asigura livrarea de gaz rusesc în Germania. Originea exploziilor nu este cunoscută deocamdată.

Germania „va sprijini ancheta comună” asupra incidentului cu Danemarca şi Suedia, le-a declarat vineri cancelarul Olaf Scholz omologilor săi din cele două ţări într-un apel video.

Totul sugerează că este un „act deliberat de sabotaj”, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului, Steffen Hebestreit.

Împreună cu partenerii săi din Uniunea Europeană şi NATO, Germania va „întări pregătirea şi protecţia împotriva sabotării infrastructurilor critice”, a adăugat el.

Norvegia, care a devenit primul furnizor de gaze naturale al Europei, a acceptat vineri contribuţii militare din partea Franţei, Germaniei şi Marii Britanii pentru a-şi securiza sectorul petrogazier, reaminteşte AFP, mai arată sursa citată în acest articol.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu