Share
Ninsoarea a prins putere: În județul Maramureș se circulă în condiții de iarnă peste tot! Vezi situația în Ajunul Crăciunului în teritoriu!

Ninsoarea a prins putere: În județul Maramureș se circulă în condiții de iarnă peste tot! Vezi situația în Ajunul Crăciunului în teritoriu!

Ninsoarea a prins putere: În județul Maramureș se circulă în condiții de iarnă peste tot! Vezi situația în Ajunul Crăciunului în teritoriu!

Trafic rutier in conditii de iarna. Zapada framantata cu grosimea de pana la 2 cm se gaseste depusa pe carosabilul sectoare de drumuri publice. Sunt tronsoane de drum pe care sub stratul de zapada framantata se gaseste gheata.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 19 utilaje si au imprastiat 128 tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a actionat cu 36 de utilaje si s-au raspandit 351 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit, ninge in judet. Vizibilitatea in trafic este buna, vantul prezinta intensificari temporare in zona inalta de munte, unde viscoleste ninsoarea si spulbera zapada. Sunt utilaje in trafic care actioneaza la deszapezire.

Vremea se va incalzi. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse vor cadea precipitatii, in prima parte a zilei predominant sub forma de ninsoare care treptat se vor transforma in lapovita si ploaie favorizand producerea de polei. La munte vor fi precipitatii mixte, predominant ninsori in cursul zilei. Se va depune strat nou de zapada. Cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp, izolat 25…30 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari la munte cu viteze la rafala de peste 45…55 km/h, iar pe creste va fi tare, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1-2 si 3-4 grade, iar cele minime intre 1-2 si 3-4 grade. Izolat se va semnala ceata. Stratul de zapada masura 43 cm la statia meteo Iezer, 25 cm la Cavnic, 24 cm in Pasul Gutai, 22 cm la Firiza, 19 cm in Baia Borsa, 14cm la Baiut, 12 cm la Targu Lapus, 10 cm la Ocna Sugatag, 8 cm in Baia Mare. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Cisla, Iza, Mara, Barsau, Cavnic si Firiza. Curg sloiuri de gheata pe raurile Lapus, Suciu, Somes, Mara si Tisa.

Actualizare practicabilitate drumuri nationale la ora 11.30. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe DN18, la Petrova, DN17C Viseu de Sus, DN 18 Pasul Prislop intre km 140 si km 156; zapada framantata cu grosimea de pana la 2 cm DN 18 si DN 19, Sighetu Marmatiei, DN18 Pasul Prislop intre km 156 si km 181; zapada framantata cu grosimea pana la 3 cm pe DN18, in Pasul Gutai, DN1C si E58 Baia Mare si DN18B spre Targu Lapus. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 36 utilaje si au imprastiat 310 tone sare, respectiv 1,7 tone de clorura de calciu. Cerul este acoperit, ninge in tot judetul. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul prezinta intensificari temporare de pana la 40-50 km/h in zona montana inalta, unde viscoleste ninsoarea si spulbera zapada.

C.Ț.

Foto deschidere – arhivă DirectMM.ro

Foto interior – azi, 24 decembrie


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu