Share
Nemulțumiri la „Șincai”: Părinții acuză că elevii stau în frig; Ce spune direcțiunea

Nemulțumiri la „Șincai”: Părinții acuză că elevii stau în frig; Ce spune direcțiunea

Părinții mai multor copii care învață la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare sunt nemulțumiți. Ei spun că elevii stau în frig la ore, unitatea de învățământ fiind în renovare.

Astfel, pe adresa redacției noastre am primit următorul mesaj:

„La Colegiul „Gheorghe Șincai” copiii stau la ore în frig, deoarece fiind în renovare nu au încă centrala termica montată și se pare că nici nu se va monta în curând… la frigul de afară copiii vin înghețati acasă, iar direcțiunea ne transmite să-i îmbrăcăm mai gros, iar profesorii stau la ore cu gecile pe ei. Acum în plină pandemie de COVID, vă întreb e normal așa ceva? Fără implicarea dumneavoastră, noi părinții nu rezolvăm nimic, păcat de copiii care rabdă frigul zilnic… Soluții cum ar fi școala online sau altele nu se pot găsi? Mai bine ții clase întregi de copii în frig?!” – precizează părinții.

Am luat legătura cu directorul Colegiului, Leonard Mardar, care ne-a declarat:

„Noi avem reabilitare. Lucrările au fost întârziate și, evident, nu din vina noastră, nu suntem noi proprietarii acestui imobil. Avem un corp nou, iar acolo căldura de luni poate merge pentru jumătate din școală. Dar nu încap restul. La noi se pune alt sistem de încălzire, nu calorifere, ci ventiloconvectoare. Iar caloriferele vechi de fontă nu sunt compatibile.

Dar să știți că această situație e valabilă în toate unitățile de învățământ, nu s-a dat încă ok-ul să se pornească căldura. Noi am pus calorifere electrice, dar nu prea putem să le lăsăm că-s destul de periculoase în momentul în care vin copiii. Cam se la 4.00 dimineața merg. Dar normele sunt stabilite clar. Ca să fie pornită căldura trebuie să fie în sala de clasă, în mai multe zile, temperaturi sub 15 grade. Noi avem 17 – 18 acum. Sunt și copii care sunt trimiși la școală în tricou cu mânecă scurtă și le-am spus să se îmbrace că e frig.

Credeți că-mi place să-i fac pe copii să tremure de frig? Sigur, tare bine nu-i, dar sper să se rezolve cât de repede”.

L.C.H.

Lasă un comentariu