Share
Minunăție naturală: A înflorit Poiana cu Narcise de pe Masivul Saca din Parcul Național Munții Rodnei! Turiștii sunt rugați să nu rupă florile! (VIDEO ȘI FOTO)

Minunăție naturală: A înflorit Poiana cu Narcise de pe Masivul Saca din Parcul Național Munții Rodnei! Turiștii sunt rugați să nu rupă florile! (VIDEO ȘI FOTO)

Iubitorii de natură care fac drumeții în Parcul Național Munții Rodnei au parte, în această perioadă, de un spectacol inedit. A înflorit Poiana cu Narcise din Masivul Saca!

Reprezentanții Administrației Parcului Național Munții Rodnei au anunțat faptul că acest lucru s-a întâmplat după data de 3 iunie. În mod normal, s-ar fi întâmplat încă din luna mai, însă vremea nefavorabilă nu le-a permis să înflorească.

Acum, însă, acestea pot fi admirate la adevărata valoare a frumuseții lor. Tot reprezentanții Administrației Parcului Național Munții Rodnei fac un apel: fotografiați-le, însă nu le smulgeți! „Vă rugăm să nu rupeți narcisele! Purtați mireasma lor în gând și imaginea în suflet” este mesajul celor de la Parcul Național.

„Pentru urcare recomandăm traseul de pe Izvorul Roșu – Dealul Popii. Drumul comunal Rodna -Valea Vinului este în reabilitare. Vă rugăm înainte de a vă porni la drum să vă informați asupra stării vremii, să folosiți o ținută adecvată pentru drumeție. Ca urmare a ploilor abundente din ultimul timp o parte din traseu va fi „cu noroi” și să aveți asupra dumneavoastră o haină pentru ploaie. Pe întreg traseul vă va însoți simbolul traseului tematic „omuleț portocaliu””, mai arată reprezentanții Administrației Parcului Național Munții Rodnei. Vezi Video AICI, AICI, AICI!

Poiana cu narcise de pe Masivul Saca, inclusă în Parcul Național Munții Rodnei, este o arie protejată de interes național, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip botanic), situată în județul Bistrița-Năsăud, pe teritoriul administrativ al comunei Rodna, satul Valea Vinului. Rezervația naturală aflată în Munții Rodnei, are o suprafață de 5 ha, și reprezintă o poiană cu narcise (Narcissus angustifolius) pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, într-o asociație dominată de Barba ursului. La 7 km de localitatea Valea Vinului, pe vârful Saca, se află o poiană mare cu narcise, situată la altitudinea cea mai mare din țară (1600 m). Alături de narcise (Narcissus angustifolius f.stellaris) întâlnim Opaița multicoloră (Lychnis nivalis), Crucea Pământului (Heracleum Carpaticum) și alte specii rare, conform wikipedia.ro.

C.Ț.

Video și foto – Marius Greab și Administrația Parcului Național Munții Rodnei


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu