Drăghia: Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – întruchiparea eternității creștine - 3 ore în urmă
Vremea exactă în Maramureș, marți, 26 septembrie - 4 ore în urmă
Dumitru Năsui din Vișeu de Jos, sculptorul de porți maramureșene; „Aș fi dispus oricând să le arăt copiilor care doresc să învețe meșteșugul ăsta” - 6 ore în urmă
Atelierele gastronomice „Gust de Maramureș: din bucătăria bunicii” continuă la Muzeul satului maramureșan din Sighetu Marmației - 7 ore în urmă
În luna noiembrie: Iubitorii de jazz își dau întâlnire în Baia Mare - 7 ore în urmă
Tânărul Denis Cupșe a adus în Maramureș Trofeul și Marele Premiu al Festivalului “Corabia de Aur” - 7 ore în urmă
30 de bicicliști, elevi și profesori, au participat la a IX-a ediție a proiectului „Mișcare, Sănătate, Colaborare” - 8 ore în urmă
A trecut la cele veșnice prof. Aurora Pușcaș, fondatorul Liceelor Teoretice „George Pop de Băsești” - 8 ore în urmă
Producătorii locali și meșterii populari își pot promova și vinde produsele online - 10 ore în urmă
Maramureș: Sute de amenzi date pentru infracțiuni silvice în primele opt luni ale anului - 12 ore în urmă
Ministerul Sănătății a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID-19!
Numărul cazurilor de COVID-19 crește alarmant, iar de marți se revine la raportarea zilnică a cazurilor. DSP a cerut spitalelor să reactiveze planurile de reziliență, arată digi24.ro.
O adresă trimisă în această dimineață managerilor de spitale de către Direcția de Sănătate Publică București arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri, context în care managerii sunt rugați să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19.
Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă. Luni este așteptată o nouă raportare săptămânală a situației COVID, în condițiile în care Ministerul Sănătății a decis în urmă cu circa o lună ca raporările să nu mai fie făcute zilnic.
Săptămâna trecută a fost o creștere de aproape 8.000 de cazuri noi. Și în această săptămână este așteptată o creștere, în condițiile în care ministerul i-a anunțat pe managerii de spitale că din 12 iulie se va reveni la raportarea zilnică. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus săptămâna trecută într-o conferință de presă că România, la fel ca alte țări din Europa, trece printr-un moment de creștere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar că asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate.
Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală. Rafila a estimat că la începutul lunii august s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist, mai arată sursa citată în acest articol.