Share
Meteo Maramureș: Vreme în încălzire până către sfârșitul săptămânii

Meteo Maramureș: Vreme în încălzire până către sfârșitul săptămânii

Vremea se va încălzi treptat la începutul săptămânii și se va menține relativ bună în Maramureș. Cerul va fi mai mult senin. Către weekend vor apărea câteva ploi trecătoare, după care se va consemna o răcire.

Mai exact, până spre sfârșitul primei săptămâni, media maximelor termice va fi în creștere de la o zi la alta, astfel încât pe 20 martie va fi de la 9-13 la 15 grade. Apoi vremea se va răci și temperaturile diurne vor marca o scădere, spre o valoare medie de 4-5 grade pe 22 – 23 martie, iar ulterior un nou proces de încălzire va determina, la sfârșitul intervalului, înregistrarea unei medii regionale a maximelor diurne de aproximativ 9-13 grade.

Valorile termice nocturne vor avea o evoluție similară, caracterizată printr-o tendință de încălzire de până la 3-4 grade pe 21 martie, apoi urmează o scădere a temperaturii spre -5 grade la începutul celei de a doua săptămâni, pentru ca în ultimele zile ale prognozei regimul termic să marcheze o nouă creștere, spre aproximativ 0 grade la sfârșitul intervalului de prognoză.

Până pe 19 martie probabilitatea pentru precipitații va fi extrem de redusă, dar în zilele de 20, 21 și 22 martie acestea se pot semnala pe arii relativ extinse, iar pe parcursul celei de a doua săptămâni vor fi prezente, însă numai la nivel izolat, aproape în fiecare zi, conform modelelor meteo actuale.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu