Share
Mesajul unui reputat medic din judeţul Maramureş pentru internauţi, indiferent de care este opinia lor despre pandemie: ”Argumentele mele sunt pur ştiinţifice”

Mesajul unui reputat medic din judeţul Maramureş pentru internauţi, indiferent de care este opinia lor despre pandemie: ”Argumentele mele sunt pur ştiinţifice”

Mesajul unui reputat medic din judeţul Maramureş pentru internauţi indiferent de care este opinia lor despre pandemie: ”Argumentele mele sunt pur ştiinţifice”!

Trăim vremuri dificile, asta este clar! Pandemia de COVID-19 ne-a divizat. Iar când a apărut opţiunea vaccinării, societatea s-a divizat şi mai mult. Ca atare teoriile conspiraţiei şi specialiştii fără specializare s-au înmulţit, cu precădere pe reţelele de socializare.

Ca urmare a neîncrederii nejustificate a unor semeni în cadrele medicale, doctorul maramureşean Călin Man a publicat un mesaj pe o reţea de socializare. ”Dragă navigatorule în ale Facebook-ului! În primul rând, îți doresc multă sănătate, așa cum mi-o doresc și mie. În al doilea rând vreau să știi că așa cum am afirmat din primele clipe ale acestei nenorocite de pandemii, pe care nu o simte doar românul, ci din nefericire un întreg mapamond, n-am să te jignesc niciodată și n-am să te acuz de nimic, dacă o să ai o altă părere decât ceea pe care o am eu. La fel, însă, am rugat și eu să fiu respectat pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce am învățat și pentru ceea ce Dumnezeu mi-a hărăzit, să am grijă de semenii noștri. Așa cum sute sau mii de medici o fac… Nu fac parte din nicio conspirație, nu am niciun interes material, nu vreau să conving pe nimeni că dețin adevărul absolut, dar nu sunt nici obedient, nici supus unei voințe malefice, de dragul unor interese meschine.

Argumentele mele sunt pur științifice pentru că, spre deosebire de mulți dintre cei care acuză pe rețele medicii sau personalul medical în aceste vremuri, citesc și argumente pro și argumente contra, pentru că am studiat suficient la viața mea ca să pot face diferența dintre rău și bine sau dintre sănătate și boală. Respect opinia dar nu pot să fiu nicicum de-acord cu cei care neavând nicio cunoștință medicală științifică, dobândită în mod oficial, îmi pot pune la îndoială bunele intenții în a acorda cele mai pertinente sfaturi și în aceeași măsură și cele mai documentate, din literatura de specialitate medicală a vremii. Nu mă voi opune niciodată celor care promovează alte domenii conexe actului medical prin altfel de cunoștințe sau abordări dar îi rog să nu-mi dea lecții de medicină și, mai ales, să nu submineze gândirea și cunoștințele medicale pe care le-am dobândit atât eu cât și colegii mei, prin zeci de ani de studii, specializări sau supraspecializări. Această pandemie, în contextul libertății de exprimare atât de larg promovată de rețelele de socializare, a scos din noi o față deosebit de tristă a umanității…Aici nu mai e vorba de politică, nu mai e vorba de guverne, nu mai e vorba de clanuri mafiote. Aici e vorba de faptul că am pierdut umanitatea din noi…”, arată Călin Man.

C.Ţ.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Bine zis dl doctor Man Calin

    Răspunde

Lasă un comentariu