Share
În Maramureș se vor planta de la zero 140 de păduri

În Maramureș se vor planta de la zero 140 de păduri

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat că în mai multe județe ale țării se va desfășura campania de împădurire „Românii plantează! O pădure cât o țară”, în care e inclus și Maramureșul.

“Peste 1.100 de pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieți pentru întregul program de anul acesta. Circa 33 de milioane dintre aceștia vor porni în următoarele zile spre cele 13.000 de șantiere active în campania de primăvară. Apoi, aceleași pepiniere vor livra alte aproape 20 de milioane de puieți în campania de toamnă. Statistic vorbind, dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieți plantați în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de milion de puieți pe zi”, a precizat ministrul Costel Alexe.

Numărul cel mai mare de puieți va ajunge în județele: Maramureș, Cluj, Suceava, Brașov, Sibiu, Harghita, Bistrița, Argeș și Vâlcea. Astfel, în fiecare dintre acestea vor fi plantați între 1  și 6,6 milioane de puieți.  În ceea ce privește numărul cel mai mare de șantiere de împădurire din cadrul campaniei, acestea sunt organizate în județele cu cele mai multe tăieri ilegale constatate: Maramureș (440 șantiere), Sibiu (1210 șantiere) și Bistrița (peste 600 șantiere).

„În cadrul celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu vor fi plantate peste 2.500 de păduri de la zero și completate alte 7.000 de păduri tinere. Cele mai multe păduri plantate de la zero vor fi în județele Suceava (360), Maramureș (140) și Sibiu (90)”, a mai spus ministrul Costel Alexe.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu