Share
Măsuri de precauție în contextul COVID-19: Autoritățile din Cavnic vor să testeze 800 persoane din oraș. Cum se va desfășura întreaga acțiune

Măsuri de precauție în contextul COVID-19: Autoritățile din Cavnic vor să testeze 800 persoane din oraș. Cum se va desfășura întreaga acțiune

Primarul Cavnicului, Vladimir Petruț, a venit cu precizări referitoare la testarea în masă pe care administrația locală intenționează să o realizeze în oraș.

Edilul a explicat faptul că dorește achiziționarea de teste, prin care vor fi testate până la 800 de persoane, pentru a vedea care este situația reală în ceea ce privește COVID-19 în Cavnic. Petruț a arătat faptul că, dacă se confirmă și alte cazuri, vor fi impuse și alte măsuri restrictive. În caz contrar, dacă nu se va confirma niciun alt caz, atunci se vor ridica toate măsurile impuse.

„Mi se pare cel mai corect să avem o situație clară și totodată să nu stăm în carantină, sau izolare, să menținem anumite măsuri restrictive și poate până la urmă nu există cazuri. În ceea ce privește acel caz înregistrat ca fiind pozitiv, este vorba despre o persoană depistată cu Covid – 19. În urma testărilor extinse, doar acea persoană a rămas pozitivă, soțul ei a fost negativ, a venit acasă și este în izolare la domiciliu. Așadar, în Cavnic este înregistrat doar un singur caz de infectare cu coronavirus”, a explicat Vladimir Petruț.

Primarul a arătat că testarea se va face cu acordul persoanelor în cauză. Propunerile administrației locale este să fie testați angajații de la magazinele alimentare din oraș, dat fiind faptul că intră frecvent în contact cu cetățenii, cei care fac naveta la serviciu la fabricile din județ, dar și angajații administrației locale, polițiști, jandarmi, angajați ai Spitalului de Psihiatrie și medici, respectiv paramedici. Totodată, se vor putea testa, în limita numărului de teste, toți cei care doresc să afle dacă sunt sau nu infectați. În cazul în care vor fi mai mulți doritori decât teste, se va face o tragere la sorți. Prelevarea de probe se va face la Spitalul de Psihiatrie Cavnic, după care acestea vor fi transportate către laboratoarele autorizate din județ. Înscrierea se poate face la numărul de telefon 0262.295.046 ori la sediul primăriei, la registratură.

„Eu încurajez și îndemn cetățenii orașului Cavnic să facă acest test, mai ales dacă intră în contact frecvent cu multe persoane. În ceea ce privește măștile de protecție, am distribuit câte 100 de măști în fiecare magazin din Cavnic. Agenții economici le vor primi în limita stocului disponibil. La fel, cei care nu au de unde să procure o pot face de la registratură, de la Primăria Cavnic. Intenționez să propun Consiliului Local să mai achiziționăm încă 10.000 de măști de protecție, pe care să le distribuim populației”, a mai arătat Vladimir Petruț.

C.Ț.

Lasă un comentariu