Share
„Maşini mai putem cumpăra, dar oameni nu” – mesajul unui copil de 6 ani la o întâlnire cu polițiștii

„Maşini mai putem cumpăra, dar oameni nu” – mesajul unui copil de 6 ani la o întâlnire cu polițiștii

„Maşini mai putem cumpăra, dar oameni nu”, le-a spus poliţiştilor un copil de 6 ani, prezent în tabăra de vară organizată în această săptămână la Dumbrăviţa. Şi nu doar el, ci și alți peste 60 de copii au discutat cu poliţiştii lucruri interesante, care să-i ajute în luarea unor decizii potrivite în situaţii critice. Copiii au fost cei care şi-au exprimat dorinţa de a se întâlni cu poliţiştii pentru a mai discuta despre diferite „cazuri”.

Subiectele abordate nu s-au limitat doar la aspecte privind siguranţa rutieră. Copiii au fost sfătuiți să evite contactul cu persoanele străine, să nu le ofere sub nicio formă informaţii despre ei sau despre familiile lor, să nu ezite să spună unui adult atunci când consideră că se află în pericol, să aibă grijă la „prietenii” de pe reţelele de socializare.

La întâlnirea de joi a fost prezent şi un specialist din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, care le-a povestit despre consecinţele consumului de substanţe interzise.

Pentru că în cadrul discuţiilor copiii au menţionat mai multe anti-exemple oferite de părinţi (tată ce nu utilizează centura de siguranţă sau vorbeşte la telefon în timpul şofatului, părinte ce i-a creat copilului pagină pe rețea de socializare înainte de împlinirea vârstei de 13 ani, vizită la vecini fără a asigura uşa de acces în locuinţă)  şi pentru că părinţii sunt cele mai puternice exemple din viaţa propriilor copii, mesajul poliţiştilor e mai degrabă adresat oamenilor mari: fiţi ceea ce vă doriţi să fie copiii voştri! Pentru că o viaţă întreagă învăţăm, dar educaţia începe de acasă.

Și cum surprizele vin la sfârşit, asta s-a întâmplat şi joi: întâlnirea s-a încheiat cu demonstraţia câinelui poliţist Thor.

Lasă un comentariu