Share
Marea speranță a tenisului: Sara Sitar, campioană a Maramureșului, s-a întâlnit cu marele campion, David Popovici! Sfatul dat de vedeta în natație!

Marea speranță a tenisului: Sara Sitar, campioană a Maramureșului, s-a întâlnit cu marele campion, David Popovici! Sfatul dat de vedeta în natație!

Marea speranță a tenisului: Sara Sitar, campioană a Maramureșului, s-a întâlnit cu marele campion, David Popovici! Sfatul dat de vedeta în natație!

”Chiar și când faci performanță (în sport și nu numai), să nu uiți niciodată că de fapt vrei să te joci, să-ți placă ce faci”, le-a spus David Popovici, duminică, 28 mai 2023, tinerii care primesc Bursele DAR, într-o întâlnire caldă, veselă și plină de emoție, arată HHC, printre care și maramureșeanca Sara Nicole Sitar.

„David a dorit să îi cunoască pe tinerii noștri de 10, iar Luminița, Aurelia, Robi, Sara, Georgiana, Ștefania și Narcisa au venit din toate colțurile țării (cele mai îndepărtate) să-l întâlnească, cu bucuria unor copii care au primit cel mai frumos cadou. Căci un cadou a fost întâlnirea de ieri – și pentru ei, și pentru David, cu siguranță. Au vorbit despre performanță, despre vulnerabilitate, în toate formele ei, despre puterea unui zâmbet oferit la momentul potrivit și despre bucuriile mici care fac viața, de fapt, frumoasă; despre (ne)șansă și despre cum faci să nu încetezi să crezi în tine, în ciuda greului. 8 tineri care s-au întâlnit pentru că îi unește performanța, reziliența, puterea de a-și depăși limitele și, în egală măsură, nevoia de a face Bine.

La căsuță au venit și o parte din oamenii dragi nouă care au jurizat prima ediție a Burselor DAR: Florin Negruţiu și Diana Vasile (Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei – ISTT); și Adrian Rădulescu, omul minunat care, de aproape 10 ani, este alături de David zi de zi, la bazin și nu numai. Am vorbit și ne-am și jucat, ne-am dat voie să ne vulnerabilizăm, ne-am oferit, emoționați, cadouri și am lăsat mesaje de ‘bun-venit’ copiilor care urmează să se mute în căsuță. David, îți mulțumim pentru o duminică plină de sens pentru campionii noștri, bursieri! Pentru că Bursele DAR sunt mai mult decât ajutorul financiar pe care îl oferim copiilor care, în ciuda vulnerabilități, au atins performanța: ne dorim să fie inspirație, încredere, curaj și aripi; și sentimentul că, de fapt, nu sunt singuri. Așa cum tu însuți i-ai descoperit, acești copii sunt, fiecare în parte, un model de reziliență, de putere și de excelență; iar întâlnirea de ieri a însemnat, de fapt, întâlnirea unui campion cu alți campioni; căci copiii aceștia sunt campionii propriilor vieți. Ne pregătim pentru ediția a 2-a a Burselor DAR, prin care, în anul școlar 2023-2024, vom fi alături, împreună, de alți 15 copii și tineri. Mulțumim, Diana, Adrian și Florin! Mulțumim și prietenilor de la Ascendis pentru că ne sunt mereu alături!”, mai arată HHC.

Sara este bursieră a HHC

„Performanța în orice înseamnă talent, har și multă, multă muncă. Dar și șansă. Șansa să poți să îți crești talentul, să poți munci pentru ca el să devină aur. Sara, la 11 ani, iubește tenisul și este campioană națională. Știe ce înseamnă 6 ore de antrenament pe zi, presiunea competițiilor, bucuria victoriei, dar și cât de tare doare să fie nevoie să o iei de la capăt, dar să ei puterea să o faci totuși. Dar mai ales Sara știe și simte apăsarea mamei, câteodată neputința ei de a-i acoperi toate nevoile legate de a face tenis de performanță. Lupta mamei este și lupta Sarei; înțelege când nu se poate mai mult și parcă atunci luptă și mai tare. Bursa „Dar” pe care Sara a primit-o anul trecut a ajutat-o pe mamă să îi poată cumpăra echipamentele necesare pentru antrenament și competiții. Și 2 rachete noi, de care avea neapărată nevoie. Iar o parte din banii primiți le-a fost ajutor pentru plata chiriei în Italia, acolo unde, cu foarte multe eforturi, mama a dus-o pe Sara, pentru a se antrena. Am primit fotografia aceasta de la Sara recent; nici o mie de cuvinte nu pot spune mai mult și mai frumos despre bucuria Sarei, ca zâmbetul ei”, arată HHC cu privire la bursa Sarei.

Așa cum am mai spus în repetate rânduri, este activ un fundraiser pe rețelele de socializare. În urma donațiilor efectuate, o poți ajuta pe Sara să participe la turneele europene, întrucât orice început este dificil și orice competiție implica multe cheltuieli costisitoare! Așadar, ajut-o pe Sara să participe la Turnee Europene, AICI! Suntem alături de Sara!

An prolific pentru Sara

Anul 2023 este unul foarte prolific pentru maramureșeancă! La începutul lunii martie, Sara Nicole Sitar, jucătoare de tenis legitimată la CS Sport Club Călin Baia Mare a participat la primul turneu International Tennis Europe U12 din acest an și a reușit performanța să ajungă în finală. La mijlocul lunii martie, a mai reușit o mare performanță! A participat la Junior Next Gen, un turneu important în Italia. Sara Nicole Sitar, micuța campioană la tenis în varstă de numai 11 ani, a câștigat din nou un trofeu. Sunt 4 etape, aceasta a fost prima etapă! Fiecare etapă se desfășoară simultan în toată Italia în fiecare regiune. Sara a câștigat turneul din regiunea ei, adică din Macroaria Nord Est a Italiei. Vor mai urma alte 3 etape, apoi după terminarea tuturor etapelor, primele jucătoare din fiecare regiune se vor califica la Masterul Final din toamnă. Pe final de lună martie, Sara a obținut două titluri la campionatul european, disputat în Albania. Vorbim despre primul titlu ITF Juniors din povestea sportivă a Sarei Nicole Sitar. Shkodra Open din Albania este un turneu care a avut loc, în perioada 27-31 martie 2023, la baza sportivă Adriatic Tennis Park din Shkodra. „La dublu a avut-o ca partenera pe românca Maria Sophia Bajdechi. Iar in finala de simplu a jucat-o împotriva partenerei ei de dublu. În prima fază a jucat în grupă A și a câștigat grupa. Apoi a intrat in play-off. În sferturi și semifinala a câștigat cu fete din Muntenegru, iar în finală a invins-o pe Maria care este clasată numărul 2 în România. Este primul trofeu internațional cucerit în ITF Juniors”, arată pentru DirectMM.ro Simona Sitar, mama Sarei. A venit și dubla obținută în Italia! Chiar în weekendul sărbătorilor pascale, ea a participat la Champion Next Gen Pineta Verona, unde a obținut medalia de aur, atât la individual, cât și la dublu. În 7 mai 2023, maramureșeanca Sara Sitar și Alessia Mînzat au devenit campioane la dublu la ediția 20 a Turneului Internazional Under 12 Maglie, din Italia, arată Federația Română de Tenis. Sara Sitar și Alessia Mînzat au devenit campioane la dublu la ediția cu numărul 20 a Turneului Internazional Under 12 Maglie – Trofeo Maglio, din Italia, care a avut loc în perioada 29 aprilie – 7 mai 2023. În ultimul act al competiției, cele două jucătoare din România le-au învins pe reprezentantele gazdelor, Olivia Serena Conticello / Carolina Pacini, cu un dublu 6-0. Până atunci, fetele noastre au eliminat echipe formate din sportive tot din Italia: Greta Carrara / Camilla Iannece, scor 7-6 (3), 6-3, Agnese Calzolai / Rachele Saleppico, scor 6-3, 3-3, retragere, iar în semifinale pe Virginia Comi / Itaviola Severi, cu 6-2, 6-3. Felicitări, Sara!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu