Share
MândrIE maramureșeană ediția 2023: Vine un artist foarte iubit de public la festivalul băimărean; Pavel Bartoș aduce cu el filmul de succes „Ramon”

MândrIE maramureșeană ediția 2023: Vine un artist foarte iubit de public la festivalul băimărean; Pavel Bartoș aduce cu el filmul de succes „Ramon”

MândrIE maramureșeană ediția 2023: Vine un artist foarte iubit de public la festivalul băimărean; Pavel Bartoș aduce cu el filmul de succes „Ramon”

Pavel Bartos și Jesús del Cerro vin la „MândrIE maramureșeană”! „Vineri, 23 iunie 2023, începând cu ora 19:00 la Muzeul Satului vom viziona alături de ei proiecția celei mai frumoase comedii românești din ultimii ani – Ramon, filmul. Vă așteptăm cu voie bună, mult popcorn și sortimente alese de vin”, arată organizatorii.

Pavel Bartoș este un obișnuit al Maramureșului. Prezența sa la festivalul „MândrIE maramureșeană” este cea de-a treia în 2023. Prima vizită s-a înregistrat în 15 februarie, atunci când a marcat premiera filmului „Ramon” la Cinema City Baia Mare. A doua oară s-a înregistrat în 7 mai, atunci când a venit la Festivalul „Aproape”, organizat de Artspot Baia Mare. Tot în 7 mai a susținut spectacolul „One Man Aproape Show”. Totodată, Pavel Bartoș a mai venit la „MândrIE maramureșeană”, ediția 2020, cu scurtmetrajul „Romanian Tradition”.

Ramon este un supererou

La prima vedere, Ramon pare un om simplu a cărui unică și mare pasiune este viticultura. Viața lui este dată peste cap atunci când, printr-o serie neașteptată de împrejurări, întâlnește cea mai frumoasă femeie din lume de care se îndrăgostește fulgerător. Decide să plece la București să își găseascaă “marea iubire”. „Ramon e un om simplu și este un supererou. Iar asta pentru că, în ziua de azi, a fi un om bun este o mare calitate, este o calitate de supererou. El nu vrea să schimbe pe nimeni, el doar vrea să își trăiască visul, vrea să lupte pentru visul lui, cred că aici ne și asemănăm, pe el îl schimbă situațiile, dar cu toate situațiile haioase, inedite, care se nasc, el este un om care își trăiește viața și bucură”, arată pentru DirectMM.ro Pavel Bartoș. Iar Ramon a ajuns pe locul 1 în Box Office România, peste Titanic sau Avatar!

Fiecare este un Ramon

„Ramon poate să fie fiecare din noi. Cu toții avem grijile noastre, dar dacă am fi fiecare din noi puțin din Ramon, viața noastră ar fi mai ușoară. Am lucrat cu Pavel încă din 2008, la Ho Ho Ho, și împreună am zis să facem un film și, iată-ne, după 15 ani, că am pus în practică ideea. Ideea aparține lui Pavel și, iată, de doi ani, tot lucrăm la acest proiect. Pavel l-a botezat pe Ramon, chiar dacă eu sunt spaniol. S-a gândit la masculinul de la Ramona. Am venit în 2006 pentru 15 zile și iată-mă tot aici, după 17 ani. Șansa filmului românesc este dată de spectator. Există o relație, noi și spectatorul. Dacă noi facem ceva de calitate, vine spectatorul. Și spectatorul trebuie să meargă la cinema. Depindem unii de ceilalți. Noi ne uităm mai mult la cinematografia americană. Dar cred că România merită să aibă filme românești, cu actori români, în limba română”, arată pentru DirectMM.ro Jesus del Cerro.

„Filmul românesc are o șansă, dar trebuie să fim noi conștienți de ea. Zicea Jesus del Cerro că partea cea mai ușoară din film este să faci filmul în sine, dar partea cea mai grea este să aduci publicul, să vină să vadă acest film, să îl marketezi, să îl faci cunoscut. E o muncă titanică, pe care noi, românii, de abia acum o învățăm”, mai arată Pavel Bartoș.

Film captivant pentru toți

„E meritul filmului, al regizorului, al nostru, ca producători, că am știut să aducem toate astea la un loc și să facem un film, un film frumos, dar dacă ar fi un film frumos, dar nu e bun, el nu bucură și atunci nu mai merge lumea la el. Așadar, ne bucurăm că e un film bun, dar bineînțeles, cea mai importantă parte din rețeta de succes este publicul. De aceea, am inițiat acest turneu de promovare care include 21 orașe. Este foarte important să provoci această întâlnire cu publicul, face bine filmului, face bine nouă și face bine publicului, în sine”, mai arată Pavel Bartoș. „Eu cred că lumea se identifică cu Ramon, fiecare, oricine, copil, vârstnic, femeie, bărbat, corporatist, om de la țară, cu toții se identifică în ceva. Cu atât mai mult, un tânăr. Eu cred că toți își găsesc acel loc în film. Și putem să trăim, foarte ușor, cu toții, împreună, dar trebuie să realizăm acest lucru. Încă nu știu dacă vom avea o continuare la Ramon sau dacă vom face alt proiect. Momentan trebuie să ne bucurăm de ăsta. E ca și atunci când faci un copil. Întâi trebuie să te bucuri de el, apoi vedem dacă urmează și al doilea. Momentan vrem să ne bucurăm de Ramon și ca lumea să vină la film, ați văzut, e și un film romantic, e și o comedie, e și acțiune, și este pentru toate vârstele, iar asta este cel mai important. Văzând reacția publicului, aș spune că este cel mai frumos film de pe planetă, sunt foarte mulțumit de film și mă bucură foarte mult reacția publicului. Ramon aduce multă fericire! Sunt un om fericit”, mai arată Pavel Bartoș.

C.Ț.

Citește și

Exclusiv DirectMM! Ramon Filmul: Pavel Bartoș, artistul care încântă cu simplitate și veselie fascinantă; „Este un supererou, care aduce fericire”!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu