Poliția Locală Baia Mare atrage atenția asupra folosirii articolelor pirotehnice - 14 minute în urmă
Magia Crăciunului, adusă pe scenă la Concertul caritabil din Tăuții Măgherăuș - 55 minute în urmă
14 decembrie – un an de la trecerea la cele veșnice a lui Mircea Diaconu - 2 ore în urmă
Prognoză meteo Maramureș – 14 decembrie 2025 - 3 ore în urmă
Înfrângere pentru Știința Explorări în ultimul meci oficial din acest an - 13 ore în urmă
Despre adversara României din barajul pentru CM 2026 – o radiografie în cifre - 14 ore în urmă
„O jucărie pentru o bucurie”, un demers al CS Minaur - 15 ore în urmă
Remiză acasă pentru CSM Sighet cu prima clasată - 15 ore în urmă
Ultima noapte a lui Nichita Stănescu - 15 ore în urmă
Victorie fără dureri de cap pentru CS Minaur cu „lanterna roșie” - 16 ore în urmă
MândrIE maramureșeană, ediția 2023: Nicolai Tand, artist al bucătăriei, va veni la festivalul băimărean; Care este povestea lui de viață și carieră
MândrIE maramureșeană, ediția 2023: Nicolai Tand, artist al bucătăriei, va veni la festivalul băimărean; Care este povestea lui de viață și carieră
Rozăvleanul Nicolai Tand vine la ediția din 2023 a festivalului „MândrIE maramureșeană”. Evenimentul va avea loc chiar în prima zi a manifestărilor, în 23 iunie 2023, începând cu ora 17.00.
„Tand Nicolai vine la MândrIE maramureșeană! Îndrăgitul și talentatul nostru maramureșean va fi prezent vineri, 23 iunie, în cadrul evenimentului nostru pentru a găti preparate de senzație într-un decor de poveste. Știm că nu veți rata întâlnirea cu Nicolai, un maramureșean care duce peste tot cu MândrIE: graiul, portul nostru drag și tradițiile zonei. Așadar, vă așteptăm alături de noi pentru o experiență culinară unică”, arată organizatorii.
„Povestea mea începe în urma cu ceva vreme într-un sat din Maramureș, locul în care am trăit până la 20 de ani, când am luat lumea la picior. La propriu. O perioada în Anglia, doua săptămâni în America, ceva vreme prin Italia și ani cărora le-am pierdut șirul în Franța, tara pe care am găsit-o cea mai aprope sufletului meu și în care m-am hotărât să rămân chiar daca nu aveam nimic. Am dormit în case abandonate, am făcut orice, de la vândut ziare, la spălat vase și lucrat pe ambulanta. Am ajuns apoi într-un restaurant, locul în care mi-am dat seama că a fi ospătar e chiar o meserie. Am pornit de la spălatul vaselor și am fost pe rand, piccolo, ospătar, manager de restaurant, director și director general. Mi-am dorit să cresc și mereu când am făcut un lucru, mi-a plăcut să-l fac bine. Așa fac și acum. Iubesc oamenii. Iubesc să îi cunosc, să le ascult poveștile și să le spun povesti. Asta m-a ajutat să intru în bucătărie prima data, desi pasiunea pentru gătit o am încă de pe vremea în care mama mă lasă de paza la oala cu fasole de pe foc. Am învățat de la colegii mei bucătari cum să gătesc franțuzește, chiar daca eu le pregăteam acasă fasole bătuta și sarmale, un deliciu pe care-l mâncau cu nesaț de fiecare data. De asta cred că mi-a și plăcut Franța atât de mult. Oamenii se respecta și respecta mâncarea, iar a fi bucătar e o meserie faina, e creație. Îmi place să mănânc, să fac mâncare, îmi place să degust, să descopăr arome. Când am ajuns pe ultima treapta pe care puteam urca în Franța, m-am intorsc acasă, locul în care mi s-a părut că o pot lua de la zero și pot valorifica cel mai bine ce am învățat în perioada mea franceza. Astăzi, timpul mi se împarte intre cele mai speciale persoane din viață mea, Ilona, fetiță mea, Iancu, băiețelul meu și Monica soția mea, bucătărie și restaurant”, arată maramureșeanul pe propriul site.
C.Ț.
Foto – Arhivă / Vasi Văsuț

Citește și










