Share
Mafia lemnului este mare: În estul Maramureșului în orașul Borșa circ cu oamenii legii și hoți! Polițiști de frontieră pur și simplu atacați de ei!

Mafia lemnului este mare: În estul Maramureșului în orașul Borșa circ cu oamenii legii și hoți! Polițiști de frontieră pur și simplu atacați de ei!

Mafia lemnului este mare: În estul Maramureșului în orașul Borșa circ cu oamenii legii și hoți! Polițiști de frontieră pur și simplu atacați de ei!

Polițiștii de frontieră maramureșeni au oprit în Borșa un transport ilegal de material lemnos. Șoferul camionului și alți doi cetățeni români implicați în eveniment au adresat injurii și amenințări la adresa polițiștilor de frontieră, arată reprezentanții ITPF Sighetu Marmației.

În cursul dimineții de marți, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii delictelor silvice. În cadrul acțiunii, în jurul orei 07.00, în localitatea Borșa, în parcarea din zona Vârful Prislop, colegii noștri au depistat un autocamion înmatriculat în România, încărcat cu material lemnos, care staționa cu motorul pornit. La observarea polițiștilor de frontieră, șoferul camionului a plecat în viteză spre localitatea Cârlibaba. Deși polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea camionului în trafic, acesta și-a continuat deplasarea aproximativ 500 de metri, până în parcarea pârtiei de schi din Vârful Prislop.

Poliţiştii de frontieră au solicitat conducătorului auto să se legitimeze și să prezinte documentele de însoțire a materialului lemnos, moment în care șoferul s-a închis în cabina autocamionului și a trecut la amenințări. Pe timpul intervenției polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească spray-ul lacrimogen, moment în care șoferul a deschis portierele și a devenit recalcitrant. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Orășenesc Borșa pentru o evaluare medicală. Din primele verificări, s-a constatat că nu există aviz de însoțire a mărfii pentru transportul de material lemnos. La fața locului a apărut o a doua persoană, cetățean român, care a adresat amenințări cu moartea polițiștilor de frontieră. În momentul în care s-a procedat la conducerea camionului spre Ocolul Silvic Vișeu de Sus, un alt bărbat, conducând un autoturism de teren, a accidentat autocamionul în mod intenționat, rezultând avarierea celor două mijloace auto. În mașina de teren se afla și o armă de tip air soft. La locul evenimentului a fost chemat un echipaj de poliţie din cadrul Poliției Orașului Borșa. Un agent din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus a condus autocamionul la sediul Ocolului Silvic Vișeu de Sus, stabilindu-se că mașina era încărcată cu 9,85 mc material lemnos.

În cauză se fac cercetări, sun coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și ultraj, fiind totodată aplicată și o sancțiune contravențională pentru transport de material lemnos fără documente de proveniență. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată de către polițiștii de frontieră și predată în custodie Ocolului Silvic Vișeu de Sus, mai arată reprezentanții ITPF Sighetu Marmației.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu