Share
Lucrări de reparații importante: În județul Maramureș malul Vaserului a fost serios consolidat în Vișeu de Sus ca urmare a inundațiilor din vara aceasta (FOTO)

Lucrări de reparații importante: În județul Maramureș malul Vaserului a fost serios consolidat în Vișeu de Sus ca urmare a inundațiilor din vara aceasta (FOTO)

Lucrări de reparații importante! În județul Maramureș malul Vaserului a fost serios consolidat în Vișeu de Sus ca urmare a ploilor torențiale din vara aceasta.

Lucrările hidrotehnice calamitate de pe râul Vaser sunt puse în siguranță, arată reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST), într-un comunicat de presă.

„În urma inundațiilor din vara acestui an, au fost calamitate câteva lucrări hidrotehnice de pe râul #Vaser, din localitatea Vișeu de Sus, județul Maramureș. Pentru a asigura în continuare protecția cetățenilor și a obiectivelor socio-economice din zonă, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș au demarat lucrările de punere în siguranță a consolidării malului stâng al râului Vaser, în amonte de confluența cu Valea Scradei.

În momentul actual, aceștia execută un prism din anrocamente la baza consolidării, pe o lungime de 200 de metri. Pe acest sector al cursului de apă, se execută și lucrări de recalibrare și decolmatare a albiei. Lucrările de punere în siguranță sunt cuprinse în Programul de gospodărire a apelor şi vor fi finalizate anul acesta. Râul Vaser are 48 de kilometri lungime și este cel mai important afluent al Vișeului. Izvorăște din Munții Maramureșului, de la o altitudine de 1675 de metri”, arată Cristina Vădan, purtătorul de cuvânt al ABAST.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu