Share
Legendă vie a României: Florin Piersic, artistul care încântă inimile și care iubește Maramureșul, împlinește, astăzi, 87 ani! Ce viață de poveste!

Legendă vie a României: Florin Piersic, artistul care încântă inimile și care iubește Maramureșul, împlinește, astăzi, 87 ani! Ce viață de poveste!

Legendă vie a României: Florin Piersic, artistul care încântă inimile și care iubește Maramureșul, împlinește, astăzi, 87 ani! Ce viață de poveste!

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, în Cluj. Are la activ numeroase roluri în teatru și film, lista fiind uriașă. Poate cele mai reprezentative sunt Anghel Șaptecai, haiducul Grigore Pintea și Mărgelatu. De-a lungul timpului Florin Piersic a primit titlul de „cetățean de onoare” al mai multor orașe precum: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București, Galați și Iași.

În anul 2007, prezent la un eveniment în Baia Mare, piesa „Străini în noapte”, alături de Emilia Popescu, Florin Piersic a făcut mărturisiri. ”În piesa pe care am jucat-o, Emilia Popescu spune la un moment dat ca traim si datorita amintirilor. Eu subscriu acestei replici. În seara asta nu m-am putut abține. Am realizat că am 70 de ani și că sunt din nou în acest loc drag. Baia Mare înseamnă mult pentru mine și o să însemne până o să stau cu floarea în gură. Aici am jucat Pintea Viteazu. Îmi amintesc când mă plimbam cu calul prin oraș și toată lumea se uita la mine. Am iubit foarte tare acest film”, a marturisit Florin Piersic.

Marele artist este mare iubitor de Maramureș. În luna decembrie 2021 la Dubai a vizitat Pavilionul României la expoziția internațională. Marele actor român a fost prezent alături de prietenul său, omul de televiziune Dan Negru. Atunci, Florin Piersic a cântat împreună cu interpreții populari din Maramureș piese din registrul folcloric românesc și a admirat poarta sculptată în lemn de către meșteșugarii români, bucurându-se de atmosfera caldă pe care aceștia o creează în pavilion. Au fost momente de neuitat atât pentru actor și pentru artiștii maramureșeni cât și pentru cei prezenți. Vezi galeria foto atașată! Iar Dan Negru a postat un mesaj special astăzi. „Nu știu câți ani implinește azi prietenul meu, Florin, pentru că nu ne-am măsurat „călătoria” în stații. Avem multe povești împreună dar azi, de ziua lui, mi-am amintit de un sfat pe care mi l-a dat nu demult. Când m-am transferat de la o televiziune la alta, Florin a fost unul din primii căruia i-am povestit despre intenția mea. Cred că vreo jumătate de oră i-am vorbit doar eu povestindu-i despre ofertă, despre formate, despre colegii noi și vechi. M-a ascultat și apoi mi-a spus doar atât: „Puștiule, urmează-ți sufletul, doar el știe drumul…””, arată Dan Negru.

Florin Piersic va reveni în Baia Mare, în 4 aprilie 2023, la spectacolul „Străini în noapte”, alături de Medeea Marinescu. Este un spectacol ce se clasează și în prezent pe primele poziții în topul preferințelor iubitorilor de teatru, o adevărată operă de artă regizată de marele maestru Radu Beligan. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu