3 mai – Ziua Mondială a Libertății Presei - 4 ore în urmă
Un primar de excepție: Simion Pop, fiu al localității Budești, Maramureș - 8 ore în urmă
Elevii maramureșeni, rezultate deosebite la Olimpiada de Chimie - 9 ore în urmă
Apel umanitar: Să donăm și să ne rugăm pentru Cristina Conț, o tânără grav rănită în urma unui accident - 10 ore în urmă
Atenție la căpușe! Medicii au recomandări privind ieșirea la iarbă verde - 10 ore în urmă
Se schimbă legea pentru persoanele cu dizabilități - 10 ore în urmă
Juniorii 4 ai Academiei de Handbal Minaur Baia Mare au reușit să-și asigure calificarea în cadrul turneului final al categoriei - 11 ore în urmă
CS Minaur s-a calificat în Final Four-ul Cupei României - 11 ore în urmă
Trei băieți și trei fete Wild Cats Baia Mare sunt selectați la lotul regional - 11 ore în urmă
Programul Poștei Române de sărbători - 11 ore în urmă
Legea anti-risipă impune noi reguli în restaurante
Legea anti-risipă a intrat joi, 21 martie 2024 în vigoare. De la această dată, restaurantele și alte unități de alimentație publică sunt obligate să aplice o serie de reguli privind reducerea risipei alimentare, noile dispoziții aplicându-se și clienților. Restaurantele și alte unități de alimentație publică sunt obligate, din 21 martie, să aplice o serie de reguli privind reducerea risipei alimentare, noile dispoziții aplicându-se și clienților.
Reguli noi în restaurante: Clienții nu vor mai plăti niciun ban pe recipiente. Costul acestora va fi suportat de local, restaurant sau cafenea. Ceea ce nu mănâncă vor primi la pachet gratuit.
Sunt vizate de schimbări și magazinele alimentare – acestea au obligația de a ieftini alimentele care se apropie de data de expirare. Sau, ca altă opțiune, să le doneze unor ONG-uri ori adăposturi pentru animale.
„În România se aruncă anual 2,55 milioane de tone de mâncare. Această realitate trebuie schimbată, iar proiectul de față îşi propune să facă paşi importanți în acest sens”, a declarat deputatul USR Diana Buzoianu, co-inițiatoarea legii.
Lăcrimioara ZOTA