Share
Legea anti-risipă impune noi reguli în restaurante

Legea anti-risipă impune noi reguli în restaurante

Legea anti-risipă a intrat joi, 21 martie 2024 în vigoare. De la această dată, restaurantele și alte unități de alimentație publică sunt obligate să aplice o serie de reguli privind reducerea risipei alimentare, noile dispoziții aplicându-se și clienților. Restaurantele și alte unități de alimentație publică sunt obligate, din 21 martie, să aplice o serie de reguli privind reducerea risipei alimentare, noile dispoziții aplicându-se și clienților.

Reguli noi în restaurante: Clienții nu vor mai plăti niciun ban pe recipiente. Costul acestora va fi suportat de local, restaurant sau cafenea. Ceea ce nu mănâncă vor primi la pachet gratuit.

Sunt vizate de schimbări și magazinele alimentare – acestea au obligația de a ieftini alimentele care se apropie de data de expirare. Sau, ca altă opțiune, să le doneze unor ONG-uri ori adăposturi pentru animale.

„În România se aruncă anual 2,55 milioane de tone de mâncare. Această realitate trebuie schimbată, iar proiectul de față îşi propune să facă paşi importanți în acest sens”, a declarat deputatul USR Diana Buzoianu, co-inițiatoarea legii.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu