Share
La Biblioteca Județeană: Elevii de la „Racoviță” au sărbătorit în avans Ziua Iei

La Biblioteca Județeană: Elevii de la „Racoviță” au sărbătorit în avans Ziua Iei

În 20 iunie, elevii claselor a IX-a G şi a X-a H de la Liceul Teoretic “Emil Racoviţă” Baia Mare (director prof. Valeria Mic), însoţiţi de profesoarele Voichiţa Mândru, Domiţiana Pop şi Lăcrimioara Verdeș, au sărbătorit în avans Ziua Universală a Iei printr-o activitate desfăşurată la Compartimentul Împrumut carte pentru adulţi.

Față de o moștenire atât de valoroasă, suntem datori să cultivăm și să dezvoltăm gustul pentru meşteşugul popular şi de aceea expoziţia realizată cu această ocazie a adus laolaltă cămăși populare din cele trei zone folclorice ale Maramureșului (din colecţiile personale ale bibliotecarilor) și cărți ca sursă de inspiraţie pentru modele inedite de ii.

Cu acest prilej, elevii au răsfoit şi s-au inspirat pentru realizarea următoarelor creaţii din cărţile pregătite special în acest sens, au admirat expoziţia de cămăşi tradiţionale şi şi-au prezentat propriile creaţii.

Ia românească reprezintă un mijloc de promovare a culturii materiale românești, o carte de identitate a românilor, atât la nivel regional, naţional cât și internațional.

Scopul acestei activități a fost stimularea creativității și originalității elevilor precum și aprecierea și creșterea interesului tinerilor pentru valorile culturii tradiționale, informează reprezentanții Bibliotecii Județene.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu