Share
Klaus Iohannis, Volodimir Zelenski, întâlnire foarte importantă!

Klaus Iohannis, Volodimir Zelenski, întâlnire foarte importantă!

Klaus Iohannis, Volodimir Zelenski, întâlnire foarte importantă!

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 9 februarie 2023, o întâlnire, alături de un grup de lideri europeni, cu Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, cu prilejul reuniunii extraordinare a Consiliului European de la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Președintele Klaus Iohannis a salutat prezența Președintelui Ucrainei la reuniunea Consiliului European, ca o dovadă în plus a solidarității și unității europene și a coordonării strânse în susținerea poporului ucrainean în fața războiului declanșat de Federația Rusă.

Președintele României a subliniat importanța menținerii sprijinului european pentru Ucraina pe toate palierele, evidențiind în acest sens și acțiunea solidară și multidimensională a României, ca stat vecin și prieten, contribuind atât pe palierul umanitar și economic, cât și în ceea ce privește creșterea conectivității, facilitarea transportului de cereale sau avansarea parcursului european.

Președintele Klaus Iohannis a susținut, de asemenea, necesitatea de a menține presiunea asupra Federației Ruse, inclusiv prin adoptarea de sancțiuni suplimentare. Președintele României a transmis Președintelui Volodîmîr Zelenski sprijinul țării noastre pentru formula de pace. La rândul său, Președintele Zelenski a transmis aprecierile poporului ucrainean pentru sprijinul oferit de statele Uniunii Europene atât în plan bilateral, cât și la nivelul UE și a exprimat convingerea că acest sprijin va continua să fie la fel de puternic, mai arată Administrația Prezidențială.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu