Ansamblul „Transilvania” și Grigore Leșe au colindat la Catedrala Episcopală din Baia Mare - 15 minute în urmă
Elevul sighetean Darius Alexandru Sindreștean a fost premiat de Societatea de Chimie din România cu Medalia Petru PONI - 37 minute în urmă
Strămutarea sezonieră a turmelor de oi, inclusă în patromoniul UNESCO - 55 minute în urmă
Poveste de iarnă la Coruia. De Hramul bisericii va fi lansată o broșură cu informații depre istoria bisericii de lemn - 12 ore în urmă
Vremea exactă în Maramureș, joi, 7 decembrie - 13 ore în urmă
Să ajutăm o familie cu doi copii mici din Chiuzbaia să-și refacă locuința distrusă de incendiu - 15 ore în urmă
Râurile din județ, ținute sub observație. Specialiștii fac permanent măsurători - 16 ore în urmă
Paradoxul șomajului în Maramureș - 16 ore în urmă
Se reia Programul „Casa Verde Fotovoltaice” - 17 ore în urmă
Moș Nicolae a golit buzunarele băimărenilor - 17 ore în urmă
Jandarmii maramureșeni, din nou în mijlocul elevilor
Jandarmii maramureșeni, din nou în mijlocul elevilor
Săptămânal, jandarmii maramureșeni se află în unitățile școlare din județul nostru pentru a desfășura acțiuni cu scop preventiv-educativ.
Scopul preventiv-educativ este de a aduce în atenția elevilor și părinților acestora importanța respectării regulamentelor școlare, a legislației în vigoare dar și pentru prevenirea producerii actelor de violență, bullying sau consum de substanțe interzise în mediul școlar. Acum, peste 150 de elevi aparținând Colegiului Tehnic „C.D.Nenitescu”, Liceului Teoretic „Nemeth Laszlo”, Liceului cu Program Sportiv, precum și Școlii Gimnaziale „Simion Bărnuțiu”- structura „Petre Dulfu” din Baia Mare au discutat cu oamenii legii.
„În colaborare cu specialiști ai Biroului de Siguranță Școlară, ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș, jandarmii le-au vorbit elevilor despre importanța respectului reciproc în mediul școlar, atât în relațiile dintre elevi, cât și în cele dintre elevi și profesori, despre legislație și răspundere în fața legii, despre necesitatea manifestării unor comportamente responsabile, dar și despre consecințele nefaste pe care le au consumul de tutun, alcool și droguri asupra tinerilor. Discuțiile interactive au fost condimentate de întrebările inedite ale elevilor sau de relatarea unor experiențe proprii expuse de aceștia. Prin astfel de activități, ne propunem să-i determinam pe tineri să adopte comportamente sănătoase și să conștientizeze riscurile dar și repercursiunile pe care le au comportamentele neadecvate, atitudinile antisociale dar și consumul de stupefiante”, arată Ioana-Anca, purtătorul de cuvânt al IJJ Maramureș.
DirectMM.ro