Share
S-au afișat notele la bac: Trei elevi din Maramureș au luat 10; De la ce licee sunt aceștia

S-au afișat notele la bac: Trei elevi din Maramureș au luat 10; De la ce licee sunt aceștia

Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultatele au fost afișate atât online, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 65% (61,1% în sesiunea iunie-iulie 2020). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 71,7.% (70% – sesiunea iunie-iulie 2020), iar pentru promoțiile anterioare – 25,97%.

Au promovat 2.173 de candidați, dintr-un total de 3.344 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 2046 de candidați provin din promoția curentă, iar 127 de candidați din promoțiile anterioare.

Trei candidați au obținut media 10 – unul provine de la Colegiu Național „Mihai Eminescu” Baia Mare, altul de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, iar cel de-al treilea elev de 10 este absolvent al Colegiului Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • 43 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 9 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  • 61 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;
  • 150 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Contestațiile au putut fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Acestea vor fi însoțite și de o copie a actului de identitate a candidatului. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Notele și situația pe județe o puteți vedea AICI.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu