Share
Patru elevi maramureșeni au luat 10 la Bacalaureat; promovabilitatea pe județ este de 60,09%

Patru elevi maramureșeni au luat 10 la Bacalaureat; promovabilitatea pe județ este de 60,09%

Comisia Județeană de Bacalaureat din Maramureș a centralizat rezultatele înregistrate de către candidații din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. Rata de promovare este de 60,09%.

Pentru seria curentă, rata de promovare este 69,07%, iar pentru candidații din seriile anterioare este de 23,91%. La nivel național, rata de promovare este de 62,9%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 2.289 candidați, dintr-un total de 3.809 candidați prezenți. Dintre aceștia, 2.108 candidați sunt din promoția curentă, iar 181 candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 211 candidați au absentat, iar 13 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

  • 4 candidați au obținut media 10;
  • 22 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 1 a obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  • 141 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;
  • 169 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu