Share
Mai mulți elevi și profesori de la Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare au petrecut câteva zile în Portugalia, în cadrul unul proiect Erasmus+

Mai mulți elevi și profesori de la Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare au petrecut câteva zile în Portugalia, în cadrul unul proiect Erasmus+

Acreditarea ERASMUS+ în domeniul Educație școlară, este pentru orice instituție de învățământ un pas important înspre inovare, activitate colaborativă, răspunsuri la nevoi reale, relații deschise bazate pe empatie,  elevi motivați și părinți implicați, o cale sigură de a face față unei schimbări profunde și rapide a lumii și a întregii planete.

ERASMUS+ „The class project: The way to greater archievements” s-a desfășurat în perioada 22 – 29 octombrie 2022, în Portugalia, coordonatorul proiectului fiind prof. dr. Ileana Vasilescu. Acesta reprezintă primul proiect derulat de Colegiul Național “Mihai Eminescu” din perioada de acreditare (2021-2027) si a reunit pentru o săptămână 17 profesori (prof. dr. Ileana Vasilescu-coordonator proiect, prof. Florentina Hannak, prof. Loredana Molnar, prof. Adelina Grosan, prof. Maria Ciumau, prof. Liliana Feder, prof. Mihaela Popan, prof. Ramona Buhai, prof. Codruta Muresan, prof. Mihai Muresan, prof. Ioana Timis, prof. Alina Andreicut, prof. Cristina Rettegi, prof. Ramona Bencze) și 22 elevi în activități, experiențe și trăiri personale, în localitățile Barreiro, Setubal. Moita și Lisabona (Portugalia), pentru a descoperi o școală definită ca spațiu deschis nevoilor elevilor și profesorilor.

Cursurile la care au participat formabilii au pus în valoare dorința de a oferi noi contexte de învățare, în vederea aplicării și integrării ,,Planului/Proiectului anual educațional’’. Acest plan/proiect legiferat și integrat în sistemul de învățământ din Portugalia are ca obiectiv desfășurarea unor activități transdisciplinare colaborative care reunesc echipe de profesori în așa fel încât, dincolo de intercunoaștere și învățare în echipă, să permită elevilor să își dezvolte nivelul de excelență, să își pună în valoare talente și capacități excepționale, ori să recupereze cunoștințe și abilități pe care din diferite motive nu și le-au însușit ori format.

Experiențe inedite a avut și directorul adjunct al Colegiului Național “Mihai Eminescu”, prof. Adrian Bledea; care pe parcursul Stagiului de observare de 5 zile a cunoscut sistemul de management din mai multe școli din regiunea Cabo da Roca (Capul Roca), ce situează Portugalia ,,la marginea de vest a Europei’’. Cei 22 de elevi, impreună cu profesorii lor coordonatori (Ramona Mureșan și Ionuț Covaciu, profesori de geografie) au avut activități școlare, culturale și activități de observare, într-o rezervație naturală din sudul Portugaliei (Costa Vicentina, plaja Almograve – Alentejo), pentru a învăța faptul că, conștiința ecologică și ,,competențele verzi’’ reprezintă modalități concrete care ne ajută să trăim frumos, sănătos, în armonie cu întreaga planetă.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu