Share
Elevi de la „Lucaciu”, participanți la proiectul european DigimobE+

Elevi de la „Lucaciu”, participanți la proiectul european DigimobE+

Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare derulează un proiect european de mobilitate de scurtă durată numit „DigimobE+ pentru competențe și pregătire orientată către viitor!”. Proiectul este derilat în parteneriat cu Jelly Code și Sapere Aude: Educação e Formação Lda din Portugalia.

Printre obiectivele proiectului se numără dezvoltarea competențelor în domeniul IT al gaming-ului, a competențelor lingvistice în limba engleză, a limbajului de specialitate, precum și internaționalizarea parteneriatelor la nivelul colegiului.

21 de elevi de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” participă la acest proiect, care are o durată de 15 luni. Elevii sunt în clasa a XI-a C, profil matematică-informatică intensiv. „Aceștia vor participa la stagii de formare profesională în companii de IT din Portugalia. Elevii vor realiza activități practice în compania IT Jelly Code din Lisabona, sub îndrumarea unui tutore de stagiu. Activități prin care își vor dezvolta abilitățile și competențele în domeniul IT, al game-ing-ului”, menționează responsabil de proiect, prof. Anca Apostol – director adjunct Colegiul ”Vasile Lucaciu”.

Pentru a participa la acest proiect, elevii au avut parte în prealabl de pregătire pedagogică cu profesorii Adela Filip și Alin Maidan. De asemenea, au avut pregătire la limba engleză pe platforma pusă la dispoziție de UE – OLS, sub îndrumarea prof. Andreea Laurențiu. Tot pentru acest proiect, elevii au parcurs și o pregătire culturală realizată de prof. Viorica Stecko. La această echipă de dascăli se adaugă Simona Sălăjan (responsabil cu monitorizarea proiectului și managementul riscurilor) și Andriana Diaconescu (responsabil cu diseminarea proiectului).

În cadrul proiectului vor avea loc două deplasări în Portugalia, în 18-29 martie și 6-17 mai 2024. Participanții vor primi Certificatul EUROPASS MOBILITY, recunoscut la nivel european.

Prioritățile europene în context național identificate prin acest proiect sunt includere și diversitate (12 participanți fac parte din grupurile cu incluziune), respectiv educație digitală.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu