Share
Au trecut un hop: Evaluarea Națională s-a încheiat, iar primele rezultate se vor afișa pe 23 iunie

Au trecut un hop: Evaluarea Națională s-a încheiat, iar primele rezultate se vor afișa pe 23 iunie

Joi, 16 iunie, s-a desfășurat a doua probă scrisă (Matematică) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a, la care au participat 3443 de absolvenți, din totalul de 3607 înscriși în județul Maramureș, respectiv au absentat 164 de absolvenți.

Susținerea probei scrise la Limba și literatura maternă a avut loc astăzi, 17 iunie, din județul nostru participând 103 absolvenți (din care: 25 la Limba și literatura germană, 71 la Limba și literatura maghiară și 7 la Limba și literatura ucraineană). Nu au fost înregistrați candidați absenți.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții /reprezentanții legali ai acestora.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se prevederile GDPR. În acest scop, se utilizează codurile individuale pentru înlocuirea numelui și a prenumelui fiecărui candidat, pe care le-au primit, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu