Share
Întâlnire: Se fac demersuri pentru deschiderea Consulatului General al Ucrainei în Sighetu Marmației (FOTO)

Întâlnire: Se fac demersuri pentru deschiderea Consulatului General al Ucrainei în Sighetu Marmației (FOTO)

Se fac demersuri pentru deschiderea Consulatului General al Ucrainei în Sighetu Marmației, au anunțat reprezentanții administrației municipiului de pe Tisa.

La finalul lunii martie, autoritățile din Sighetu Marmației au primit vizita lui Pavel Rahovei, Însărcinat cu Afaceri al Ucrainei în Romania, reprezentant al Ambasadei Ucrainei în România. În cadrul întâlnirii, au fost reiterate bunele colaborari existente cu autoritățile ucrainene, dar si posibilitățile de îmbunătățire a acestora, au explicat reprezentanții administrației sighetene.

Foarte important de spus este faptul că, la data de 15 martie 2021, Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskyi, a emis decretul nr.99/2021, privind deschiderea unor misiuni diplomatice ucrainene pe teritoriul altor state, printre care și un Consulat General al Ucrainei în Sighetu Marmației. „Este un argument în plus al bunelor relații de vecinătate și prietenie dintre autoritățile publice ale celor două state, precum și a deschiderii oferite de Primăria Sighetu Marmației în dezvoltarea acestor relații”, au menționat reprezentanții administrației locale sighetene.

S-au mai abordat aspecte legate de construirea podului de peste Tisa, de proiectele transfrontaliere aflate în derulare, cu impact în domeniul sănătății, educației, infrastructurii rutiere și economiei, dar și de urgentarea rezolvării situației juridice a clădirii unde își desfășoară activitatea Liceul Taras Sevcenko, unitate școlară cu predare în limba ucraineana din municipiul de pe Tisa. „Respectul reciproc și cooperarea în ceea ce privește colaborarea transfrontalieră și în implementarea de proiecte care să contribuie la dezvoltarea economică și socială a comunităților locale corespunde intereselor fundamentale ale cetățenilor celor două state”, au conchis reprezentanții Primăriei Sighetu Marmației.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu