Share
Informare meteorologică: Va fi viscol în zonele montane înalte din Maramureș! Se va așterne strat nou de zăpadă și vor fi intensificări de vânt

Informare meteorologică: Va fi viscol în zonele montane înalte din Maramureș! Se va așterne strat nou de zăpadă și vor fi intensificări de vânt

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de specialitate, valabilă în intervalul orar 26 decembrie, ora 10.00 – 28 decembrie, ora 10.00.

În intervalul menționat la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură.

Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) și în noaptea de duminică spre luni (27/28 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol. În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp.

Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Începând din cursul zilei de duminică (27 decembrie), vântul se va intensifica treptat și în restul teritoriului, iar local mai ales în Oltenia, Muntenia și Transilvania va atinge la rafală viteze în general de 50…55 km/h.

În zona montană pe spaţii restrânse este posibil să se formeze polei sau ghețuș. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu