Share
Informare meteorologică: Intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, așteptate în Maramureș

Informare meteorologică: Intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, așteptate în Maramureș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de specialitate valabilă și pentru Maramureș, în intervalul 1 mai, ora 21.00 – 2 mai, ora 21.00.

Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată; în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp. Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45…65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunțat faptul că va actualiza prezentul mesaj.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu