Share
Încălzire treptată la câmpie și în aria montană maramureșeană: Va fi cu valori caracteristice verii, cu averse! Iată statistica specială în vigoare

Încălzire treptată la câmpie și în aria montană maramureșeană: Va fi cu valori caracteristice verii, cu averse! Iată statistica specială în vigoare

Încălzire treptată la câmpie și în aria montană maramureșeană: Va fi cu valori caracteristice verii, cu averse! Iată statistica specială în vigoare

Vreme frumoasă și călduroasă avem din 7 august 2023. Cam așa ar fi perspectivele meteorologice pentru județul Maramureș, conform estimărilor specialiștilor. Dar totul va fi treptat!

Am avut un al doilea șoc termic zilele acestea, cu valori care au coborât de la 34 grade la doar 22 grade pe timpul zilei, iar noaptea, de la 20-22 grade la 7-9-13-14 grade. Dar lucrurile se vor calma din zilele viitoare. Vor fi totuși fluctuații. Abia cam din 7 august vom putea vorbi despre o căldură semnificativă, treptată, în creștere.

Acum

În 7 august 2023 vorbim despre vreme caldă, apropiată de normalul acestei perioade calendaristice, cu valori de la 20-22 la 24-27 grade și minime de la 7-9-13-14 grade. Cerul va fi de la variabil mai mai mult senin. La fel va fi situația și în zilele viitoare. Vom avea o săptămână 7-14 august 2023, cu vreme normală termic, cum de mult timp nu s-a întâmplat în august, în Maramureș.

Estimări pe 14 zile

Iată ce arată estimările ANM pe 14 zile (7-20 august)! În primele zile ale intervalului, valorile termice se vor situa în general sub cele normale pentru această perioadă, cu medii ale maximelor de la 20-22 la 24-27 de grade și ale minimelor de la 7-9-13-14 grade. Începând de la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, astfel că media regională a valorilor diurne va ajunge la 27-29 la 31-34 de grade, iar a celor nocturne la 19-20 la 22-24 grade. Până la finalul primei săptămâni, local vor mai fi averse, dar în a doua săptămână, probabilitatea pentru manifestări de instabilitate va fi redusă în regiune, arată modelele meteo actuale.

Menționăm că aceste informații se bazează strict pe modelele meteo actuale, așadar pot fi unele modificări în estimări, dacă vor fi modificări în deplasarea fronturilor atmosferice în județ! Tocmai de aceea se emit acele atenționări de tip nowcasting pentru fenomene meteo imediate.

Estimări pe 4 săptămâni

Iată ce arată estimările ANM pe 4 săptămâni! Săptămâna 1 (7-14 august). Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile nord-vestice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 2 (14-20 august). Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Săptămâna 3 (20-27 august). Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. Săptămâna 4 (27 august-4 septembrie). Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, arată modelele meteo actuale, existente în prezent. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu