Alo? N-ați văzut un an maro? - 28 minute în urmă
Jandarmii montani și elevii claselor I, o discuție despre siguranță și responsabilitate pe munte - 3 ore în urmă
Două prestigioase doctorate în domeniul Filosofie, la Baia Mare - 5 ore în urmă
Creșă nouă pentru copiii din Borșa - 6 ore în urmă
Toate pârtiile și instalațiile sunt deschide la SuperSki Cavnic - 7 ore în urmă
Colegiul „Mihai Eminescu” Baia Mare și-a sărbatorit patronul spiritual - 8 ore în urmă
Spectacol de teatru pentru copii, părinți și bunici la SHURA Bistro Caffe Baia Mare - 8 ore în urmă
De Ziua Culturii Naționale – despre oameni ce dau universalitate culturii noastre… și Maramureșului - în urmă
„Mihai Eminescu și vocația enciclopedismului”, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - în urmă
Ansamblul „Transilvania” vă invită la trei concerte extraordinare de folclor și artă; Ce artiști sunt invitați - în urmă
În cel mai nordic oraș al țării a fost desființată poliția locală
Cel mai nordic oraș din România – având în componență și satele Bajura, Eșanca și Lișmănița – este Darabani (județul Botoșani și are o populație de 9.893 de locuitori și șase polițiști locali. , Chiar dacă Darabani e un oraș situat foarte aproape de confluența granițelor a trei state România, Republica Moldova și Ucraina- consiliul local al orașului a votat, recent, desființarea poliției locale.
”O parte a personalului Poliției Locale Darabani nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor pentru funcția și autoritatea pe care o dețin, datorită unor manifestări ale acestora – atât din timpul serviciului, cât și din timpul liber – care au adus atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea. Din acest motiv, dar și în vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativității aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani, Serviciul Poliție Locală se desființează” – se arată în raportul de aprobare al primarului Liviu Hrimiuc. Un primar care renunță nu doar la niște polițiști locali, ci și la un instrument care – folosit neortodox – poate fi un util element de presiune în favoarea prim-edilului.
Principala miza invocată de Hrimiuc o reprezintă prestigiul – șifonat – al autorității publice, mai mult decât economiile care s-ar realiza în cazul celor șase posturi de polițiști locali. Mai ales că aceștia nu vor rămâne fără serviciu, ci vor deveni agenți de pază, postură mai potrivită pentru ei, din care nu vor mai putea face de rușine uniforma de polițist. Un exemplu demn de urmat.
2 Comentarii în această postare
burlacu demis
nu dezinformati…………. nu s-a desfiintat ci s-a reorganizat……… este o mare diferenta………….. la darabani exista un serviciu in cadrul primariei si nu o institutie cu personalitate juridica asa cum exista in toate municipiile resedinta de judet…………. cit priveste comentariul dumneavoastra tendentios la adresa uniformei si a politistilor locali va asigur ca foarte multi angajati ai ministerului de interne , din cadrul serviciilor ordine publica si rutier, au doar trei luni de scoala intr-o scoala apartinind MAI la fel ca politistii locali
DirectMM
Nu cumva acel serviciu se chema Poliție Locală? Lăsați-ne cu chichițele birocratice și răspundeți cu Da sau Nu la întrebarea: în Darabani mai există polițiști locali? Dvs. dezinformați când vă depărtați de fondul problemei, legându-vă de formă (are sau nu are personalitate juridică).Chiar să știți dvs. mai bine ce a vrut primarul care spune clar: ” în vederea eficientizării cheltuielilor administrative și operativității aparatului de specialitate al primarului orașului Darabani, Serviciul Poliție Locală SE DESFIINȚEAZĂ.”. Nu se reorganizează, deci ați dezinformat. Dacă veți reciti atent, veți vedea că și ceea ce ați numit dvs. comentariu tendențios, e chiar rezumatul spuselor primarului. E de înțeles că vă apărați breasla, dar nu o mai faceți cu minciuni și speculații ieftine.