Share
Important: Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România infirmă închiderea magazinelor alimentare

Important: Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România infirmă închiderea magazinelor alimentare

Din nou alertă de fake news în România! Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la închiderea unor magazine ale rețelelor de comercializare a produselor alimentare, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) infirmă categoric astfel de informații mediatizate sub diferite forme.

Reprezentanții asociației spun că nu au avut loc și nici nu se desfășoară în prezent discuții oficiale sau neoficiale privind o sistare a activității unor lanțuri de magazine alimentare care activează în România.

AMRCR a anunțat și că nu are nicio legătură cu solicitarea de închidere a mall-urilor. Trebuie spus că AMRCR este o organizație fondată în anul 2003, la inițiativa unui grup de manageri de firme de comerț românești și internaționale și este o asociație profesională care reprezintă, la nivel național, interesele industriei de retail din România. Este de menționat faptul că AMRCR reunește la acest moment 19 dintre cele mai mari lanțuri de retail alimentar și ne-alimentar prezente pe piața din România, respectiv: Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Lidl, Kaufland, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny Market, Profi, Selgros.

„Am dorit să facem aceste precizări în contextul apariției în spațiul public și în mass-media a unor comunicări făcute de alte structuri independente, fără consultarea membrilor noștri. Menționăm pe această cale că toate comunicările AMRCR sunt făcute în numele membrilor noștri, cu acordul acestora, apreciind că orice altă referire la ”retaileri” sau ”retail”, prin generalizare, nu ne poate include” – au punctat reprezentanții AMRCR.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne reamintesc că săvârșirea infracțiunii de “comunicarea de informații false”, faptă prevazută de art 404 Cod Penal, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani. Aceștia fac apel către toate instituțiile de presă să NU dea publicității informații care nu sunt verificate din surse oficiale. Totodată, MAI face un apel public la cetățeni să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu