Share
Iată rezultatele perchezițiilor domiciliare, din nordul Maramureșului!

Iată rezultatele perchezițiilor domiciliare, din nordul Maramureșului!

Iată rezultatele perchezițiilor domiciliare, din nordul Maramureșului!

În urma celor 203 percheziții efectuate vineri, 31 martie, în municipiul Sighetu Marmației, precum și în localitățile Săpânța, Ocna Șugatag, Remeți, Vadu Izei, Rozavlea, Rona de Sus, Oncești și Giulești, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sprijiniți de polițiștii implicați în activitate, au descoperit înscrisuri relevante, ce pot avea legătură cu cauza, telefoane mobile, unități PC și stickuri USB, care pot ajuta la probarea întregii activități infracționale.

Totodată, au fost descoperiți și ridicați 179.188 de lei, 12.415 de euro, 4.000 USD și echivalentul sumei de 2.000 de lei în alte valute convertibile, susceptibile că ar proveni din decontarea, fără drept, de la bugetul de stat a cheltuielilor pentru cazarea și hrana persoanelor provenite din Ucraina, pentru perioada martie-decembrie 2022. De asemenea, la un imobil percheziționat au fost identificate bunuri interzise la deținere, respectiv un cartuș de vânătoare, calibru 12, care a fost indisponibilizat.

Totodată, s-a stabilit fără echivoc că o parte din locațiile menționate în cererile depuse la Primăria Sighetu Marmației și la Primăria comunei Săpânța, erau improprii activităților de cazare, fiind case în construcție, fără uși sau ferestre, fără utilități, sau spații intr-o stare avansată de degradare, iar spațiul camerelor subdimensionat. Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului de caz, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost săvârșite faptele, identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională, precum și pentru identificarea și indisponibilizarea de bunuri, în vederea recuperării prejudiciului. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, Serviciului Criminalistic și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș, mai arată IPJ Maramureș.

C.Ț.

Citește și

Când apelezi la șmecherie: Mai mulți maramureșeni au obținut ilegal bani din bugetul României cum că ar găzdui în casa lor locuitori din Ucraina!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu