Share
Iarnă în toată regula: În Cavnic zăpada este aproape 70 cm! Iată care-i configurația stratului în regiune!

Iarnă în toată regula: În Cavnic zăpada este aproape 70 cm! Iată care-i configurația stratului în regiune!

Iarnă în toată regula: În Cavnic zăpada este aproape 70 cm! Iată care-i configurația stratului în regiune!

Trafic rutier in conditii de iarna. Majoritatea sectoarelor de drumuri nationale au partea carosabila curata si umeda. Sunt tronsoane de drum care au partea carosabila acoperita cu un strat de zapada framantata.

Pe DN18, in Pasul Prislop, intre km 156 si km 181 stratul de zapada framantata masoara pana la 1 cm. S-a actionat pe sectoarele de drumuri nationale cu 10 utilaje si s-au imprastiat 37 tone de material antiderapant si 600 litri clorura de calciu.. Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul curat si umed. Sunt tronsoane de drumuri in zona de deal si de munte care au pe alocuri partea carosabila acoperita cu un strat de zapada framantata. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a intervenit cu 35 utilaje si s-au raspandit 296 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit. Vizibilitatea in trafic este buna. Ninge in judet. Vantul prezinta intensificari temporare pe creste, unde viscoleste ninsoarea si spulbera zapada. Stratul de zapada masura pana la 65 cm la Cavnic, 59 cm in Pasul Gutai, 58 cm la Firiza, 50 cm in Baia Borsa, 43 cm la Baiut si Poiana Borsa, 34 cm la Targu Lapus, 33 cm la statia meteo Iezer, 21 cm la Sighetu Marmatiei, 20 cm in Baia Mare, 17 cm la Ocna Sugatag. Documentul Administrației Naționale de Meteorologie arată că între Baia Mare și Sighetu Marmației, în aria în care se află Poiana lui Dumitru, stratul de zăpadă depășește un metru. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost usor variabile. Gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Lapus si Cavnic. Curg sloiuri de gheata pe raul Somes.

Vremea va fi in genera inchisa. Pe arii extinse vor cadea precipitatii predominant sub forma de ninsoare. Izolat vor fi conditii de polei. Izolat la munte, cantitatile de apa vor depasi 10 l/mp si se va depune strat nou de zapada local mai consistent. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari locale indeosebi la munte, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -9, -7 si -3, -1 grad/ grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -9, -7 si -3, -1 grad/ grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu