Share
Iarnă în aprilie: Strat de zăpadă de până la 97 centimetri în Maramureș. Se vor mai înregistra ninsori și intensificări de vânt în regiunea noastră

Iarnă în aprilie: Strat de zăpadă de până la 97 centimetri în Maramureș. Se vor mai înregistra ninsori și intensificări de vânt în regiunea noastră

Vremea a fost deosebit de rece.Cerul a fost temporar noros. Indeosebi in cursul zilei, local la munte a nins. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 6,2 l/mp la Moisei.

Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari de pana la 43 km/h in Baia Mare si Ocna Sugatag, iar pe creste de pana la 36 km/h, spulberand zapada, la statia meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 5 grade la Ocna Sugatag si 8 grade la Baia Mare, Sighetu Marmatiei. Noaptea s-a semnalat bruma.

In zona inalta de munte s-a semnalat ceata. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata a fost la statia meteo Iezer -11 grade, Cavnic -3 grade, Ocna Sugatag si Sighetu Marmatiei -2 grade, Targu Lapus si Baia Mare -1 grad. Stratul de zapada masura pana la 96 cm la statia meteo Iezer, 7 cm in Pasul Prislop, 4 cm in Baia Borsa, 3 cm la Cavnic si Pasul Gutai, conform informatiilor oficiale.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed in zona de munte, respectiv curat si partial uscat in rest. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu doua utilaje si au raspandit 15 tone de material antiderapant pe DN18 si DN17C. Cerul este acoperit, ninge in Pasul Prislop. Vizibilitatea este buna. Vantul prezinta intensificari trecatoare pe creste, au explicat astazi reprezentantii CJSU Maramures.

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil, temporar noros indeosebi in cursul zilei, cand pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii slabe predominant sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari temporare ziua, cu viteze ce pot depasi 45-50 km/h, iar pe creste vor fi rafale de peste 60-70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 7-9 grade, iar cele minime intre -9, -7 si -3 grade. Noaptea şi dimineata se va semnala bruma si izolat inghet la sol.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu